Kým som to prečítal až sem, tak som sa nestačil diviť...
Mal som niekoľko CPU Intel, mal a mám AMD... S každým procesorom sa vždy niečo našlo... Ani jeden nebol úplne bezproblémový... Tým nemyslím len u mňa... Keby neboli problémy, nebolo by toto fórum...
Tuleňa celkom chápem... Povedal rozumnú vec... Pokiaľ sa Daemon bojí prejsť na AMD, tak nech zostane u Intela... Je to drahšie, ale nech sa rozhodne podľa toho, čo je pre neho dôležitejšie - či cena, či výkon, alebo subjektívny pocit, že si kúpil niečo, s čím nebude mať problémy...
Daemon nenapísal na čo bude potrebovať nový komp - ak na Office, surfovanie po nete alebo DivX, tak mu stačí aj ten Celeron...
Nenapísal ani koľko do toho chce vraziť... Aj od toho sa odvíjajú nejaké rady...
Že nakoniec tu začal robiť bu-bu-bu radšej ani nekomentujem...
To, že Tuleň má Celeron a nechce sa ho zbaviť Vás irituje ? Chcel ho vyskúšať a zistil, že na to, čo na kompe robí je pre neho dostačujúci Vám vadí?![]()
Mám zopár známych, ktorí majú komp ako úložište digitálnych fotiek (pozor, žiadne úpravy, len ich skladujú v digitálnej podobe), mp3 prehrávač a prípadne cez TVtuner majú z toho telku... Procesor okolo 500MHz, žiadne hry... A čudujú sa mne, načo mi je procesor cez 1,5GHz... Načo ho využijem...
Záver pre Daemona: Pokiaľ nebudeš taktiť, tak žiadna značka by na štandarnej frekvencii nemala mať problémy so stabilitou... Možno nejaký vadný kus... A je jedno, či pôjde o AMD alebo Intel... Alebo Asus, MSI, Abit, EPOX, Gigabyte, alebo niečo iné...
Nie všekty komponenty sa vždy znášajú na 100%, ale táto istota nie je ani pri Inteli, ani pri VIA, či SIS...
Ľudia Ti tu môžu poradiť, ale rozhodnúť sa musíš vždy sám...

Odpověď s citací