Zdravim, je to sice dotaz jak z roku 2003, ale co uz.... Mam dosti stary pocitac, jehoz vykon je pro mne naprosto dostatecny (XP2000+, nehraju), ale doslo misto na disku. Nechci kvuli tomu prekopavat cely kompl, takze mi zbyva jedine PATA disk.
Pripadne koupit jakykoliv nejlevnejsi SATA radic do PCI, ale je otazka, jestli overhead pridany prenosem po PCI + rezii radice vice nez nezlikviduje jakykoliv pripadny rychlostni zisk SATA disku. Navic nejlevnejsi stoji necelych 700,-, ale podle mne by to byla nesmyslna investice. Jedine ze bych pak ten disk mohl pouzit v novejsi sestave, ale porad mne to nejak nepresvedcilo.
Nevim, jestli si s takovou kapacitou poradi BIOS, ale na bootovani muzu klidne pouzivat stary disk a po bootu uz jede cokoliv (jedu na Linuxu).

Moznosti jsou asi tyto:
300GB Samsung SpinPoint T133 8MB (ty byly tusim vzdycky celkem pomale)
300GB WD3000JB 8MB
320GB Hitachi T7K500 8MB (ten vypada sympaticky)
320GB WD3200JB 8MB (nejaky technologicky rozdil oproti WD3000JB?)
320GB Seagate 7200.10 16MB

Jak se mam rozhodnout? Jak je to s hlukem a zejmena rychlosti? Teplo neresim, disk je (a bude) jeden a mam dobrou skrin. Kapacita 300 nebo 320GB je v podstate stejna, nerozhoduje. Ceny jsou v rozmezi ~170Kc, taky nic podstatneho. Z recenzi mam dojem, ze nejlepsi bude WD, Hitachi, pripadne Seagate.