Ni-Cd sa robia do 1100mAh (raz som niekde videl, ale už neviem aká to bola značka), s väčšou kapacitou asi nenájdeš. Treba sa rozhodnúť medzi tým či potrebuješ fakt rýchle nabíjanie ktoré potrebuješ hlavne pri akčnom fotení keď robíš sériu záberov za sebou, alebo môžeš dať prednosť väčšej kapacite. Ja osobne by som uprednostil Ni-MH, lebo sú dostatočne výkonné na to aby stačili rýchlo nabiť blesk a rozdiel v kapacite je dosť veľký (4 vs. 10 Ah) nehovoriac a kratšej životnosti Ni-Cd.
Väčšinou ti blesk aj tak nestriela na plný výkon a dobiť chýbajúcu kapacitu blesku Ni-MH články zvládajú v pohode. Neviem či to platí všeobecne, ale mám také skúsenosti že čím väčšia kapacita Ni-MH, tým rýchlejšie sa aj blesk nabíja. Moje predošlé 4x 2500mAh Sanyo boli rýchlejšiie ako 4x 2100mAH Kodak ktoré používam teraz. Rozdiel nie je veľký, ale niekedy to je citiť a po zmene sa mi často stávalo že som fotil s bleskom ktorý ešte nebol úplne nabitý, lebo som bol zvyknutý na rýchlejšie nabíjanie so 4x Sanyo 2500mAh. Samozrejme vtedy som mal vždy podexponované fotky.

P.s.: Kodak by som si normálne nekúpil, ale v dobe keď mi ešte dobre slúžili Sanya, mal som možnosť kúpiť 8 kusov za 400 Sk. Ako záložné sa zídu a nekúp to za toľko. Inak podľa toho čo som na nete čítal, tak doporučujem jednoznačne Sanyo (ale nie tie 2500mAh) alebo Ansmann.
P.s. 2: eneloop - máte už niekto skúsenosti? Až na to ze majú kapacitu "iba" 2000mAh, vyzerajú byť dobré. Hodili by sa do blesku v ktorom mi niekedy ležia batérie aj mesiac nabité.