Ahoj, mám takový menší problém, se kterým se už lopotím už delší dobu. (tady jsem to prohledal) Jedná se o to, že se mě lidi ze třídy doprošují o látky, který se jim nechtělo psát (což o to, nejsem svi**, ovšem taky nechci z těch dokumentů udělat volně dostupnej a upravitelnej matroš). Pro začátek jsem jsem to hodil do PDFka, ovšem nepomohlo to - prostě to vytiskli a vlepili. Tak jsem si řekl, že nahodím zabezpečení.
Problém mi ovšem nastal s tím, že mi Acrobat Pro (& ostatní) udělá dokument, který je sice secure a nejde vytisknout v Readeru, ovšem pro tisk musí být editovanej v Acrobatu Pro (případně podobným, kde změnit atributy), ovšem tohle přeci jen je trochu těžší řešení.
Neměl by někdo pár tipů(Samozřejmě že by to šlo nejspíš pomocí certifikátů, ovšem je to poměrně zdlouhavý a navíc by to chtělo víc certifikátů ... Jedinou další alternativu vidím ve vytvoření dvou souborů - jeden bez možnosti tisku, druhý přímo zaheslovaný, ovšem bylo by to jednak zdlouhavé a jednak velké)
Díky moc, snad mi tady někdo poradí, protože v tomhle se fakticky moc nevyznám a kámoši taky zklamali![]()