To ja.viper:
Ptal jsem se na neco trochu jinyho (ale i tak diky ). Nemam problem pustit FSB treba na 190 MHz. Jde o to, ze (samozrejme) chci mit pamet na co nejrychlejsi nastaveni (tj. CL=2, atd). No a nad tech FSB=155 uz musim pamet postupne zpomalovat (tedy CL=2,5, normal timing, atd.). Ta pamet neni nic extra, takze bych se smiril s tim, ze proste nad FSB=155 uz nepojede na nejagresivnejsi nastaveni. Jenze pak jsem si vsiml, ze jsem mel v biosu nastavenou pro pamet frekvenci 333 MHz. Doslova "HCLK+33". V manualu sice neni vysvetleno co znamena "HCLK", ale predpokladam, ze je to frekvence FSB. tedy pamet ma frekvenci 133+33=166, to cele se nasobi 2, tedy 333 MHz. Takze jsem si myslel, ze kdyz hodim FSB na 155, tak pamet vlastne jede na 155+33, tedy 188, resp. 188x2=376 MHz. Tak me napadlo, ze pamet nastavim na "HCLK", tedy frekvenci sbernice. Skutecne se pak pri POSTu zobrazilo, ze pamet jede na 266 MHz. Tedy jsem si rekl, ze muzu FSB nastavit klidne na 188 MHz a pamet pojede na nejagresivnejsi nastaveni (188x2=376). To ale nejak nefunguje. I kdyz mam pamet na 266, stejne jede na nejagresivnejsi nastaveni jen dokud nezvysim FSB nad 155 MHz.
Takze moje predpoklady byly asi mylny a zajimalo by me v cem.