Citace Původně odeslal PiT Zobrazit příspěvek
Ale, nic nic... 350D je mimo ineho na hovno, lebo je malinke a zle sa drzi ... Som zvedavy ako sa bude drzat toto. Hlavne, ak tam das nejake tele
To je špatně pochopeno. 350D má dost špatnou ergonomii a část z toho je na vrub velikosti, o tom žádná (spojení "na hovno" jsem, pokud se pamatuji dobře, nikdy nepoužil). Jako primary tělo je např. pro mě nepoužitelná. E-400 je o evidentně o řád jinde a dostala se do úrovně, po které milovníci foťáků jako je OM volali. Tedy je to sakra rozdíl a subj. je to cestovní a nenápadný reportážní foťák, po kterém spousta (i profi) uživatelů volala. Já ne a co se týče rozměrů, tak s ohledem na výše uvedenou citaci je pro mě jako primary ještě víc "na hovno" než 350D. Takže si to přečti ještě jednou, docela by se mi to líbilo jako secondary tělo, stejně jako kdybych vlastnil Canon 30D, tak by se mi jako secondary docela líbila 350D.

Oly imho dost dobře ví, co dělá - aktuálně nabízí low-end E-500, low-end + live-view E-330, (zřejmě) low-end ultrakompaktní E-400 a v roadmapě jsou stále 2 semi-pro těla a 1 profi tělo. Takže ve výsledku je velmi pravděpodobné, že do roka a do dne pokryje Oly všechny kategorie vyjma specifické Canon-only FF.

Představením je také zodpovězeno relativně nesmyslné označení - je to prostě jiná třída a budeme se všichni divit, jaký bude mít úspěch, 3/4 kilový DZ kit je velký rozdíl od všeho ostatního, ale osobně si myslím, že to "správné" využití bude reportáž na ulici s excelentním a malým ZD 50/2.0 a to bych si i sám dovedl představit.

Ale já fakt nejsem cílovým zákazníkem pro tenhle foťák a rozhodně to není "upgrade" pro lidi, kteří používají gripy a kovové objektivy. Proto i ty nové objektivy. Sám si počkám na nová pro / semi-pro těla.

Už si rozumíme?