Výsledky 1 až 20 z 20

Téma: Chieftec a vibrace hdd

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Chieftec a vibrace hdd

Rád bych se zeptal, zda máte někdo zkušenosti s vibracemi hdd v chieftecovi. Osobně mám chiefteca lbx řadu (kdo nezná, zde je popsán i s fotkami: http://www.ventum.net/item/show/chie...a-delce-zalezi Mám vlastně stejný, jen celý černý) a pozoruji zvýšení vibrací od hdd. Dřív jsem měl case 3RSystem AIR, kde byly hdd napevno přišroubovány a vibrace byly snesitelné. Po přenesení 2*Seagate (80GB PATA 7200.7 ST380011A a 80GB SATA 7200.7 380013AS) byla situace ucházející, ale po zapojení Samsung SpinPoint PATA 160 GB (SP1614N) a Hitachi 7K250 PATA 160 GB (HDS722516VLAT80) se hluk jdoucí z pc nedal snést. Jednalo se o hluboké vibrace střídající se v pravidelných krátkých intervalech (2s), které rezonovaly celou skříní a byly slyšet snad celým bytem... Na potřebnou dobu jsem to maličko zmírnil vypodložením papírem, odehnutím plíšků, které měly hdd přitlačovat a vypínáním pc na noc. Vibrace a rezonování skříně jsou ale neustále nepříjemné. Celková hlučnost pc se mi subjektivně zdá taktéž o něco vyšší.
    S blížícím se upgradem na Seagate 7200.10 očekávám malou loterii, zda naleznu nevibrující kombinaci s celkovou kapacitou okolo 500 GB (asi 3*seagate). Vím, že připevnit hdd na 4*L a pěnu či přísavky tento problém vibrací snad vyřeší, ale vzhledem k velikosti koše na disky mi přijde trochu nelogické dávat hdd vedle koše (odřezávat ten koš se mi opravdu nechce, neboť jednak bez koše je to téměř neprodejné a druhak neobjeví se jiné vibrace díky chybějícím plechům?) a koš mít vlastně na nic...
    Otázka tedy zní, zda má smysl uvažovat o jiné skříni (v podobné cenové kategorii a která by mi nabídla to, co hledám - klid ) nebo s vědomím, že za stejné peníze nic lepšího neseženu, se pustit do homemade řešení?

PS: Co mě třeba dostalo, že jsem vyzkoušel dát ten Samsung (má nejvýraznější vibrace) na asi tři vrstvy bublinek a vibrace byly neustále výrazně protivné... Až mě zaráží ta rezonance celé skříně...
    Naposledy upravil Brogg; 21.08.2006 v 03:55.
    Lost in Kalø, near Storsjön and to look at Knutshø or chilling at Lahaina.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Bad blocky na HDD + kopírování Win98 z HDD na HDD
    Založil Oly750 v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 19.06.2006, 04:27
  2. Po vložení šuplíku chce PC bootovat z něj, mění prioritu HDD
    Založil wincent v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 08.07.2005, 13:30
  3. UDMA u HDD v sufliku na kanali s DVDRW nefachci
    Založil Markoff v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 9