Celkem me u teto desky (krome nefunkcniho PCI-E locku) prekvapila regulace vetracku. Deska se honosi technologii "Smart fan", grafy v manualu i chovani utilit naznacuji ze by melo jit o klasickou regulaci vetracku.
Jenze pokud nastavim:
- Smart FAN By Duty-cycle vetracek se chova nasledovne:
tj. do 69% toci 1200 RPM, na 71% uz rovnou 3300![]()
EDIT: kdyz nastavim 70% tak se vetracek reguluje sam, dokonce to fuguje, tj. i pri zatizeni CPU teplota neprekroci 62 stupnu - kazdopadne bych k tomu rekl jedno - WTF?
kdyz dam
- Smart FAN By Temperature a nastavim nejake thresholdy, vetracek se s frekvenci asi jednoho hertzu prepina mezi tema 2ma mody (tj. 1200 rpm a 3300)![]()
Pulsuje v zavislosti na nastavenych duty cycles tj. s pribyvajicimi procenty otacek se meni pomer doby kterou se vetracek toci rychle a pomalu.
Dale mi neni jasny ucel tohoto 4teho dratku. Kdyz sem ho odpojil, vetracek nesel regulovat vubec. Ostatni 2 pripojky pro vetracky ve speedfanu regulovat nejdou, snad casem.
Rozhodne mi nepripada toto chovani normalni, budu vdecen za jakekoliv postrehy. A taky bych uvital kdyby mi nekdo vysvetlil funkci toho 4teho pinu (v manulu oznaceneho jako control), nepodarilo se mi vygooglit.
chladic mam obyc. box z Pentia D805