No předem říkám, že to je jen pokus. Upřímně od toho nic nečekám, ale řekl jsem si, že za pokus to snad stojí.

Mám tady kamarádovu Prolink FX5700. Donesl mi ji tak, jak je na fotkách (bez chladičů), ale v obyčejném igelit. sáčku (jen trochu pevnější), tak mám strach už jenom tady z tohoto...

problém 1 - chladič:
- Původní chladič byl přidělaný ke kartě klasicky dvěma umělohmotnýma "kolíkama". Chladič sundal a dal tam pasiv z procesoru. Vlastně přilepil Mezi destičkou GPU chladičem byla na krajích po obvodu taková pěna (na fotkach jde videt, zustala tam), no a tady k tomu chladič přilepil sekunďákem. Pastu samozřejmě použil . Po tom, co ten chladič sundal jsou tam vidět zbytky lepidla a pasty a nemám z toho dobrý pocit... Ještě jsem to nečistil.

Tady je karta zepředu a originální chladič:

pro srovnání taky fotka karty bez chladiče, co mi našel Google: tady (400x278 - 26KB)

hlavní problém problém 2 - půlka tranzistoru:
- Problém je ten, že lepil pasivy i na paměti a když je sudnával, tak ujel šroubovák a půlka tranzistoru (teda alespoň si myslím, že to je tranzistor), co byl vedle paměti je pryč . Karta už pak nešla.
Takže jsem si říkal, že kdybych sehnal ten samý, vyměnil ho, tak by to možná mohlo jít.

Ale sehnat ten tranzistor, když ještě ani nevím jaký, bude asi velký problém.
A i tak, bych se asi bál tu kartu bůbec strčit do desky, aby se ještě něco nestalo desce...