Zdravím,
můj problém mi připadá jako normalni problem z velkym diskem a deskou co ho neumi, ale prijde mi divny ze na deskach co jsem disk zkousel jsou vetsi disky (na msi 200Gb Pata a na tu gigabyte jsem taky zkousel 200Gb Pata a normalne ho bios vidi spravne).
Pripojil jsem k desce Gigabyte GA-K8NF-9 (s nejnovejsim biosem) Hdd SATA Seagate 300Gb- ST 3300831AS , ale v biosu ho vidi m jen jako 134,7Gb, zkusil jsem vytvorit z prilozeneho cd disketu s ovladaci pro sata a pri instalaci win xp ovladace nahral, ale nepomohlo to. Porad jen 134,7Gb. Win xp naistalovat jde, ale kapacita disku zustava. EVEREST Home Edition vidim v info o disku velikost 300Gb, ale kapacita jen 134,7Gb. Zkousel jsem i partition magic 8. Disk jsem vzal a prendal do desky MSI K8NGM2-FID(mam na ni nejnovějši bios), no a ta ho v biosu i v systemu vidi take jen jako 134,7Gb. Zkusil jsem ho pripojit na tuhle desku taky jako master a nahrat ovladace pri instalaci win z diskety co dodala MSI, ale nic. Jeste jsem to zkousel pripojit u kamose v pc co ma 160Gb sata disk a nadetekovalo ho to taky jen jako 134,7 Gb.
Diky za rady