Citace Původně odeslal sx02
Panove presto ze maji vase vytky hlavu patu, stale si nejste ochodni pripustit ze pro bezneho kupce zrcadlovky - coz je v soucasnosti at uz si to priznate nebo ne clovek ktery je zlakan jejich nizkou cenou a prechazi nejakeho maleho kompaktu je R1 vynikajici alternativou.
Je jasne ze clovek ktery chce za kazdou cenu zrcadlovku/menit casto objektivy/ fotit sekvencne do rawu/ ci delat reportazni fotografii asi po R1 nesahne ze? (a ostatne to MacManare nedelas ani ty, ze?) Ale tem take R1 neni
urcena.

Zatimco clovek ktery (a to se opakuju) si koupi zrcadlovku a bude na ni menit objektiv mozna jednou za zivot a jinak bude jeste vice nez rok zit se zakladnim setovym objektivem by volbou R1cky mohl jen ziskat. Tehle lidi je ted mezi potencialnimi kupci vetsina - to byste si meli uvedomit - a ostatne tem je taky R1 urcena a poskytuje jim vse co by mohli chtit pro bezne uziti, bez nejakych vetsich slabin.

Jedine co ji diskredituje jsou prave tyhle s prominutim "kecy" pravych zrcadlovkaru.

MacManar: Nazor ze setak od D70 je stejne kvalitni jako sklo R1 mi prijde velmi odvazny, ovsem od nikonare pochopitelny, kazdy ma tendenci hajit to co ma doma.
to je vsechno pravda, ale mel jsem ji v ruce (jen na den) a opravdu dost blbe ostri kdyz je malo svetla a zapis na CF je tragicky.
Coz vetsinou nevadi, ale kdyz ma slouzit jako nahrada kompaktu pro ty do nechteji DSLR, tak to trosku zamrzi.
Jinak to sklo se mi fakt dost libilo, je to moc dobry objektiv, rozhodne lepsi nez kterykoliv setovy objektiv.