Caute OC-lockeri Mam jeden mozna dosti lamersky dotaz. Jedna se o pretakotovaci potencial meho Bartona 2600+(vice info dole). Pokousel jsem se zvysit vykon celeho pc ale nemuzu se "prehoupnout" pres hranici FSB 184 Mhz. Chtel by se Vas jako zkusenejsich kolegu zeptat, cim by to mohlo byt? Kvuli OC jsem si schvalne vymenil ram Samsung 400 cl3 za Kingmax 433 cl2.5. Predpokladal jsem ze "brzidici komponenta" jsou pameti - avsak spatne. Nekde jsem cetl ze je mozne otevrit multiaplikator pomoci spojeni pinu na spodni strane CPU. Zda to jde i v mem pripade jsem se zatim neodvazil otestovat. PC mam vcelku slusne chalzene (watercooling -CPU-GPU-NorthBridge?+8fans). Nevedel by nekdo jak cely system optimalizovat pro co nejvyssi vykon (takty?)... Serie meho CPU je AXDA2600DKV4D - Z4077326C40983 - AQYHA0412SPMW. Bohuzel jsem nenasel, zda je tato serie dosti vhodna pro OC. V jednom testovacim programu mi to ukazuje, ze maximalni taktovaci frekvence jadra je 2.2 Ghz. Je tomu opravdu tak a tudiz nemohu dosahnout vyssich taktu CPU Navrhy o zvyseni vcore na 1.8v mi vadit nebudou vzhledem na sys. chlazeni. Popripade jak bych mohl odemknout nasobic (abych mohl mit FSB na 200>400Mhz)

Predem dekuji za vase pripadne nazory, namitky a ohlasy. Srdecne diky