Problém:

Asi tak po mesiaci pouzivania PC (nove) pocas hrania jednej hry sa vypol monitor. Potom s PC sa
vôbec nemanipulovalo a neprevádzali sa žiadne zmeny v systéme ani v BIOS-e. Neskor sa monitor zacal vypínat v neurcitých casových intrevaloch po
naštartovaní Win-u alebo sa vypol monitor a o pár sekúnd reštartale pritom PC stále beží. V núdzovom režime to nepadalo vôbec.
Dnes som zapol PC, behol do BIOS-u a asi tak po minúte sa mi vypol monitor. Aj keď som nič nevidel, uložil sa nastavenia BIOS-u, PC sa reštartlo a nabehol normálne celý win a teda som mohol pracovať vo Win-e aj keď som nič nevidel, pretože monitor bol vypnutý.
A je jedno či užívateľ niečo robí na PC alebo nie. Jemu to je jedno.
Najprv som myslel, že to bude softwérová chyba, dával som aj nový Win (výsledok to isté). Skúšal sa pohrať aj s BIOS-om ale bezvýsledne (zmena ACPI, HT link, CPU Settings...)
Skontroloval som aj zapojenia v skryni, všetko je správne a pevne zapojené, ventilátory na CPU, GPU a na čipsete sa točia....
Môže poradiť čo môže byť zle, aká súčiastka alebo žeby nejaké nastavenie aj keď sa z BIOS-om vôbec nič nerobilo v tej dobe!!?? Všetko vyzerá že je O.k. ale tak to nieje

Popis PC:

Doska:
ASUS A8N-E nForce 4 Ultra, Socket 939 (No OC)

Procesor (No OC):
AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+
Hypertransport Link: 1x 201 Mhz (skúšal som aj viac)
memory Bus: 402 (DDR) Mhz
PCI Express bus: 2500 Mhz
PCI BUs: 19 Mhz
CPU Multiplier: 9x
CPU Speed 1809 Mhz
Vcore: 1.392 V

CPU temperature: 42 C
MB Temperature: 35 C
CPU Fan: 1500 az 2500 RPM
Power Fun: 5500 RPM
+12V 11.852
+5V 5.026
+3.3V 3.296

Pamate (No OC):
2x 512 MB DDR 400 Mhz Dual Chanell 128-bit

Memory Controller timing

Row Address Strobe
T (RAS) 8

RAS to CAS access
T (RCD) 4

Memory Bank Switch
T (RP) 4

Grafa HIS radeon X700 PCIEx16 (No OC)
Core clock: 425
Memory clock: 864
Fan speed: 67 percent
Core temperature: 40 C

Pevny disk:
200 GB SATA Baracudda 7200rpm

S.M.A.R.T hlasi ze vse je OK!

Monitor: odskusane dva CRT (robi to isté)

Windows: nanovo naistalovany WinXP Pro SP2 Eng + vsetky drivere na dosku atd...
DxDiag hlasi vse O.K.
Este jedna vec: v programe od dosky nTUNE mi vypísal hlášku: "Your PCi clock is currently set to track the HT Bus. If you adjust the clock for the bus, the PCI bus clock will change as well"
Myslím, že to asi nemá nič spoločné s týmto problémom.

díki.
Nejaký nápad, kde by bola chyba??