Citace Původně odeslal jmatejka
Citace Původně odeslal Ogre
Citace Původně odeslal jmatejka
Citace Původně odeslal J.Wade
ja mam taky jednu zkusenost s piskajicim zdrojem z CZC... je to EC 450 ale piska mi i kdyz je pc vypnuty... a dost se obavam aby mi to neodpalilo ostatni komponenty jelikoz zaruka je jen uz na ramky... a jak tady ctu tak je to problem reklamovat... proto bych se vas pane Matejko chtel zeptat, je-li toto padny duvod k reklamaci?..
za pripadne ztraty jinych komponent ktere jiz nejsou v zaruce asi nerucite ?
zazil sem jeden pripad kdy mi ze zdroje litali 20 centimetrovy jiskry a umrelo vsechno krome ramek a CPU... od ty doby se vcelku bojim... nicmene to byla nejaka vadna serie a nastesti mi dali ostatni komponenty nove, jenze spolu semnou tam byl clovek se stejnym problemem a tomu odmitli uhradu skod vzniknutych s pouzitim zdroje od nich s tim ze ostatni neni zakoupeny od nich a odkazali ho na vyrobce zdroje...
dekuji
Záleží na charakteru a intenzitě pískání, určitě se s tím obraťte na naše techniky, věřím že Vám s tím pomohou.
Mno ja myslel ze na intenzite piskani nezalezi, zdroj ma prece davat energii pocitaci a ne si s prominutim hrat na vyskovy reproduktor. Pokavad koupena vec dela neco co nema tak je to podle me zavada, to by clovek mohl rict ze kdyz mam baterku v notasu a potece z ni elektrolit a nebo bude nabijecka hazet jiskry, tak ze je to obvykle a proste je to vlastnost veci... jsou to extremni priklady, ale kdyz napisi vyrobci zda ma zdroj piskat, tak mi napise obratem ze ne a s usmevem me odkaze na prodejce (pripad zrovna zdroju EC, zaznam nemam, bylo to telefonicky).

Co se tyce odpalenejch veci, tak ruci bohuzel prodejce a pocita se amortizace. Nejsem si jist jak je to po zarucni lhute, ale pak prechazi asi odpovednost na vyrobce (pripad horicich automobilu v USA).

Pane Matejka, myslim ze nektere veci a poznmky, by stalo za to updatovat na Vas web (po konzultaci s pravnikem samo sebou)... Myslim ..., vy usetrite za zbytecnou praci reklamacniho oddeleni a lidi cas a penize.

Mejte se bajecne
Mira
Díky za nápad. Částečně by to u nás už mělo fungovat v diskusích u výrobků, nebylo by ale špatné přidat tam názor a zkušenosti ostatních lidí ve firmě.

Dekuji za odpoved, hodne by to usetrilo cas a penize nejen vam ale i kupujicim, verim ze treba nektere problemove HW by si lidi vubec nekupovali, prootze kupa lidi ani nevi ze se danej HW chova spatne, ze treba je rozmazanej na CRT berou jako standard a vyrresej ho tim ze koupej novej monitor treba o dve tridy drazsi... Dat na webovky procentualni poruchovost daneho typu HDD... treba 80GB HDD seagate 2 MB cache... a k tomu poznamku muze piskat s nekterymi zdroji by nebylo od veci, myslim ze pak uz lidi ten disk nekoupi a radsi shnou po necem kde bude lepsi procento a poznamka ze je bez problemu... usetri to pak cas vam a cas i nam kupujicim...
Ono z tech diskusi clovek moc nevycte, nekteri lidi tam pisou co jsem obcas zahlid i nesmysly...
Par prikladu: Nikdo si nekoupi MP3 prehravac, ktery bude po zapnuti bez prehravani skladby vyluzovat do sluchatek nejaky ton (mam KOSS Plug, takze je slyset sebemensi zbytecny zvuk)..
Nikdo si nekoupi monitor, kdyz na webu bude ze se 60 procent tohot typu vratilo kvuli nejake vade v obrazu tak nikdo neriskne loterii
A kdyz napisete oficialne ze nejaka mys ma po chvili problem s tlacitkem (Micr. Intelimouse 4.0 A) tak ji proste nikdo nekoupi...

Dam priklad www.okcomputers.cz v pardubicich, pokavad jdete neco koupit na kram tak tyto informace kdyz nejdete s tim ze rozrazite dvere a citite se dotceni ze je pred vama fornta, tak tyhle info dostane, popripade kdyz neco o HW nevedi je mozne to testnout a na neco se primo zeptaji aby se predeslo chybam...

Ja treba ted nejsem v v CR, posledni co jsem tam kupoval byly externi ramecky na HDD a samo sebou jsem je pred koupi chtel zkusit, jestli v nich moje disky pojedou, protoze jsme to kupoval dva dny pred odletem a nechtel jsem v den odletu resit vymenu, kdyz jinej typ zrovna nebyl na sklade... tak se to proste testlo... na CC shopu jsou tez, ale nikdo nevi jestli nejake disky s tim nejedou i kdyz tam lidi uz tyhle pripady pisou... stalo by za to kdyby to nejakej technik v CC rozdelal a zkusil a pak oficialne napsal, ze proste tenhle disk v tom nejede... muze pri te prilezitosti zkusit vic disku, prece jenom aspon se chvili nebude nudit... (produkntivita a efektivita urcite nejsou optimalni, to neni v zadne firme )

Mejte se bajecne
Mira