Caute, jde o zpusob jednani...
Problem je kdyz povest podniku kazej lidi s tim ze treba vadnej kus kterej nekod posle na reklamaci vymenej, pak se stane ze prijde objednavka a oni ten vadnej kus poslou novemu zakaznikovi, myslim ze tohle udelal jednou v zivote kazdej obchodnik...
Co se tyce skrbnutejch veci, prodejce odpovida za vady, problem je kdy ty skrabance objevi zakaznik... makal jsem u firmy ktera vyrabi dektopy HP a notase SONY atd. a mnody se stalo ze komp rposte spadl z pasu, vypadal v pohode a tak aby zamestnanec nemusel platit (byl pdo vlivem drog nebo alkoholu, jo i to se stava, nebo nepozornost, kecal s nejakou babou) tak se to proste zabalilo s tim az si to nekdo koupi tak proste je to jeho chyba, je jasny ze prodejce se bude branit ze to udelal zakaznik, prodejcuv dodavatel bude tvrdit to same a jedinej kdo se z toho muze ... je prave zakaznik. Ja jsem posledni dobou kdyz prijela dodavka s neci aspon prekontroloval kloudne balik a krabici, treba notas me taky dorazil ve zmackle krabici, kdo vi jak s tim v PPL hazeli, ale bylo to v rohu krabice kde neni vycpavka... jinak bych to proste neprevzal...
Pritelkyni obcas nervuje ze kdyz kupuju HW ze to opravdu prohlizim, ale nedavno jsem koupil grafarnu a na ni byl mirne ohlej chladic, mno kdybych s tim sel do OK tak nevim co by mi rekli, ale pravda je ze pri koupi jsem to nekontroloval... to same je u kabelu treba k chladici na CPU, nebo kabelu na GK... proste kontrolovat, MP3 prehravac pri koupi hned v krame jeste pokud mozno predtim zkusit, prece jenom kdyz to udelam pak v aute a nenabehne tak uz ma prodejce 30 dni... kdyz to udelam pred koupi tak mi vyhrabou na sklade jinej (uz se mi osobne stalo u hifiveze, sluchatek, videa, walkmanu pred lety) proste to co vyndali nefachcilo tak jak melo, treba walkman nejel vubec tak ho sam prodejce "poslal" dodavateli... vez mi vyblili jinou sluchatka tez, video nahradni nemeli tak se slo pro jinej model...

Je to dloouhej prispevek, ale fakt jde o chovani prodejcu... chapu ze kdyz neco nekdo koupi a je to nekompatibilni, tak to chce vymenit, ale problem je ze to pak koupi nekdo jinej a vetsina prodejcu nema cas na to aby treba na procku zkouseli jestli to neni trosku podpalene taktovanim... i kdyz na druhou stranu neni spatne kdyz prodejce strhne 5 procent z ceny a opravdu tu vec prekontroluje... ale ne tak ze to stric do kompu kde to nabehne a uz se nepodiva dal... kdyz nekdo koupi grafarnu za 10000 tak at zaplati prece 500 Kc za jeji kontrolu pri vraceni...

Mno mejte se a preju hodne zdaru pri nakupech...