Citace Původně odeslal hyde21
No vidite mne s tym Smart Guardianom co bol na prilozenom CD ani neukazuje teplotu CPU ......

a tak monitorujem cez Everest ale neviem ci sa to monitoring da nazvat lebo to ukazuje absolutne ine napetia ako v BIOSe (napr. nastavim v BIOSe napetie CPU na 1,575V, ulozim hodnoty restart idem znova do BIOSu -> Genie BIOS Settings a ukazuje tam pekne CPU Voltage 1,57V a tak idem do Windowsu zapnem Smart Guardian aj Everest a obidva ukazuju napetia ze 1,53 alebo 1,52 cize super (a to este nehovorim ako mi ukazuje 5V, 12V a 3,3V BIOS a ako monitorovacie programy) a este ked sa pozrem na ten mizerny monitoring teploty !

boxovy ventilator mam v BIOSe nastaveny na 50% a davam podla BIOSu do CPU 2450Mhz a 1,57V
pustim Prime 95 a podla Everestu (lebo smart guardian mi nemeria teplotu CPU ) mam po dvoch hodinach PRIME 95 Torture Test teplotu CPU 37 stupnov, kolko by som potom podla tej dosky mal s vodnikom ? 25 stupnov pri full load a 27 stupnovej izbovej teplote ?

cize tak a to mam posledny BIOS

dobre ne ?
Chyba je potom asi v Smartguardiane...ak v BIOSE ukazuje v poriadku tak sa nie je o com bavit. Treba vyskusat viacero softov a ak je Speedfan najlepsi tak ten pouzivat.

2STiLL: zakaznik bezny, ktoremu sa robi zostava tazko vie o nejakych teplotach -> mozno z 10 ludi 2 . Potom ak aj tak su to ludia, ktori si to snad aj sami nainstaluju - ci druha moznost ak si dobry a ochotny predajca tak mu ten komp naladis tak ze sa z toho pocika...stavba pc nie je len o tom ze zmontujem za 10 min zostavu nahodim Win a soft CD a smarim zakaznikovi...potom by som sa vobec necudoval keby ti to smaril spät samozrejme. AK vies ze pekne cita cez Speedfan (freeware) tak preco mu to tam nehodis ale oplakavas dosku?

Kazda doska ma svoje muchy aj Lanparty modely...su to super vykonne dosky ale treba s nimi vediet sa pohrat a nastavit...vyladit.

Celkovo sa vsak priklanam k Infinity NF4 Ultra doske..tam nebol doslovne problem s nicim okrem hluku vetraku ale aj ten sa zreguloval cez BIOS.