Tak ma napadlo cisto hypoteticky u obchodu ktory robi problemy a nevie sa spravat slusne k zakaznikovi, ktory chce tovar vratit, lebo je s nim po vyskusani nespokojny nepovazuje sa za uvedenie v omyl pokial ma HDD ci MP3 prehravac inu ako deklarovanu kapacitu pri predaji bez toho aby na to upozornil predavajuci kupujuceho?

Som ochotny brat ze u HDD sa bude pocitat s neformatovanou kapacitou, ale predsa len by malo byt niekde uvedene upozornenie na to ako pocitaju GB nie?

U takych MP3 playerov kde sa uz vacsinou nic neformatuje a rovno sa po kupe pouziva by ta kapacita mala zodpovedat nie alebo by mal predajca upozornit ze 256MB player ma vyuzitelnych len 243MB prip. 1GB len 0.97GB ked sa tym chvali na skatuli ci manuali, ale nikde v manuali neuvedie skutocnu kapacitu a ako sa veci maju s pocitanim MiB/GiB/MB/GB? Nie je to dovod na odstupenie od kupnej zmluvy?

Osobne to povazujem za svinstvo zo strany zakaznika, ale podla mna to je mozne podla zakona, na druhu stranu ked pristup niektorych obchodov je svinsky tak nemoze byt nasledne ani pristup zakaznika k nim.

Napadlo ma to ako som si tak cital manual k MP3 playeru Philips, kde to Philips samozrejme ako vyrobca snaziaci sa predchadzat nedorozumeniam uvadza, ze kapacita pamate bude nizsia a tiez uvadza ako sa pocita GB.