No, Zero mi tentokrát vyrazil dech. Tentokrát hodnotil nestranně (ba v textu byl skoro až náklonný k NECu - naštěstí ne tolik, aby ho za to někdo mohl nařknout).
Dlouholeténe, to ne, ikdyž tehdy novou Yamahu stovku si pamatuju dost dobře
ad LiteOn - nepopírám, že existují velmi povedené kusy, i já jsem na takové narazil, ale víc bylo přinejmenším slabých, často otřesných a třeba u 1673 mám poměr 5:2 (špatné:dobré), takový rozptyl jsem neviděl nikdy ani u NECu, ani u LG.
BTW jedna 1673 mi zničila dvě +RW, než jsem na to přišel a nechal ji reklamovat (resp. jedna před a druhá po výměně); 1693 jsem měl zatím jen jednu a ta mě nikterak nepřesvědčila, nebyla schopna vypálit Ricoh ani Ritek rozumně čitelně v jiných mechanikách (a kdoví, třeba by PI/PIF hodnoty byly zrovna krásné),nicméně odpadní gigamastery pálila čitelně a to jejímu majiteli k naprosté blaženosti stačilo (ikdyž právě o tohle jde). KS0A. Vlastně dvě, ale na té druhé jsem nepálil nic, co bych mohl později vyzkoušet.
Reklamoval jsem i NEC (2510A, přečetl nebo vypálil jen první médium, pak už ani ťuk), kdysi i TEAC (jedné W524 pomohl zdroj - výměna na náklady morexu, druhý TEAC trpěl amnézií - prostě se komplet vymazal obsah flash eprom, takto měla odejít celá série TEACů W524E, v mém okolí se to stalo více lidem). LG se to taky nevyhýbá. Když se ale vezme, kolik se prodá NECů, kolik LG a kolik LTN... Myslím end-user segment, ne firmy, tam naopak jedou LiteOny ve velkém (a pak se často mění mechaniky v repasech). V mém okolí už taky dožívají 4*1 a 8*1, první 832...
Toliko zajímavosti o některých z mechanik, které se mi dostaly do pracek. To mám za to, že sjem kdysi nenáviděl slohy.
To by bylo hezké, leč bohužel neproveditelné - musela by být stejná čtecí mechanika, stejná várka médií (stejné balení), atd., takže by to musel udělat jeden člověk (max. dva lidi - druhý jako pomocník). Ale nápad velmi dobrý, souhlasím. Ještě to trochu rozvinu - a dva, tři kusy od každé mechaniky, zkusit i různé firmwary a několik stěžejních typů médií. Práce na plný úvazekPůvodně odeslal Eagle
![]()