S delphi len zacinam, potrebujem celkom jednoduchu vec,a le ani za pomoci nejakch online priruciek sa mi ju nepodarilo vyriesit.
Potrebujem len aby sa po stlaceni buttonu na main forme otvoril maly dialog v ktorom budu edit boxy ,tlacitkom na nom sa tie edity ulozia do nejakych premennych.
Spravil som to takto.Otvoril som form1 dal jej status fsMDIForm.Potom som vytvoril form2 a nastavil ju na fsStayontop.Potrebujem aby ten dialog bol ontop a aby sa na nom dalo kliknut len na OK alebo zavriet krizikom,aby sa nedal minimalizovat,a ked je zobrazeny tak aby sa nedalo klikat na nic na form1.
Nasiel som ze ta druha forma by sa mala otvarat takto, tak som to hodil do onclicku na button na form1.

Application.CreateForm(Tform2,form2);

Ale nerobi to to co chcem.Pretoze ta form2 sa otvori uz hned pri spusteni programu.A da sa minimalizovat a buttonom na fom1 otvorit dalsia form2.
Ako spravit aby sa otvaral az po kliknuti na button a nie hned po spusteni, a aby sa potom nedalo klikat na tru form1/tam asi nejak nastavit disable na true, ale kde?