Takze mel bych tu takovej zajimavej praktickej pozadavek. Jak jsem mel mrazika, tak pri regulaci vykonu peltierovych clanku pomoci PWM modulace dochazelo k piskani, kvuli tomu ze Hexfet tranzistory spinaly silene vykony, a tak jsem se snazil tyto vady odstranit tak ze jsem nejdrive skousel regulovat frekvenci tak aby byla nizka a timpadem neslysitelna, ale to nebylo mozne jelikoz se kompletne rozpadla regulace, a kdyz jsem uzas skousel nad slysitelnou hranici, tak se regulace taky rozpadla, tou regulaci mam na mysli linearita regulace vykonu, bylo to proste nepouzitelne. Tak jsem se snazil odstranit piskani tak ze jsem pripojil filtry na vystup, nebo taky k hradlu ale nic nepomahalo, proste bud to jelo slusne a piskalo nebo to bylo nepouzitelne.
Jinak ta spetna vazba to je zajimave, zkusil bych to resit tak, ze byse hodilo to cidlo primo mezi peltiera a cpu, existujou nejake foliove ne? Myslim ze by to stalo za skousku, a co do regulace, tak by se to dalo vyresit fikane. Co treba naprogramovat procesorek, takovou 8051 a napsat programek, myslim ze by vyresil vsechny veci ohledne regulace. Pokud se mylim tak me opravte.
Jinak v mrazikovi jsem jeste zjistil, ze nejakych 400 W tepla na asi 5 centimetrech ctverecnich je veliky problem prenest do vody bez ztrat. Skusim to este tak, teplotni ztrata mezi peltierem a vodou je docela velka, takze ne jenom ze mate teplou vodu ale mate i tepleho peltiera, takze to taky snzuje ucinnost.