Mám docela problém,

u jednoho známého mají v kanclu dvě PC, jednu pevnou stanici a jeden notebook, k pevné stanici je přes USB napíchlej fax Panasonic, (zařízení all in one - fax, kopírka, scanner, tiskárna).
Na obou počítačích jsou Windows XP Home a oba jsou zapojený do 4 portového Switche, ten je pak zapojen do sítě celé budovy (Aesculap na Staré Osadě v Brně), nastavení sítě je na automatice, tedy DHCP.
Na pevné stanici je povoleno sdílení tiskárny a notebook ji automaticky jako síťovou najde.
Tisk probíhá z obou komlů v pohodě, dokud se z mně neznámých příčin nevzpříčí nějaký dokument v tiskové frontě. V tom okamžiku se za ním samozřejmě zachytnou ostatní a je to v prd.eli.
Počítače obsluhují dvě ženy, tedy samostatné řešení takových problémů nepřipadá v úvahu

Co mne napadlo:
Kdysi na jiném místě mi pomohlo v nastavení tiskárny zrušit řazení dokumentů do fronty a povolit tisk přímo na tiskárnu. Zkoušeli jsem to přes telefon i nyní, ale i s administrátorským oprávněním to vyhazovalo hlášku, že systém nemůžu uložit změněný profil tiskárny.

Není možná zapojit jednu tiskárnu ke dvoum počítačům přímo přes USB a vyhnout se síti? (pak kdyby se to hryzlo na jednom, tak nebude omezovat druhou stanici), jenže nevím, jestli je to technicky možné (nějaký USB HUB ).

Pokud má někdo ze zdejších síťařů tip, jak tento problém vyřešit nebo obejít, budu moc vděčný.