Zdar all.

Tuhle jsem trisknul se svym ntb a prasknul mi tam jeden plast - konkretne ta cast o kterou se opiraji dlane pri psani.

inu objednal jsem novy a abych nezral, poridil jsem si dil se snimacem otisku prstu z modelu T42.

Mechanicky i elektronicky je dil kompatibilni - instalace nebyla problemova a vse jsem pripojil OK.

Ctecka otisku je pripojena pres vlastni plosnak k plosnaku touchpadu, odkud vede kablik s konektorem do motherboardu.

Nestalo se to, co jsem ocekaval - ze windowsy ctecku rozpoznaji. Ani instalace SW nemela uspech, ani rucni instalace ovladace (zarizeni nelze spustit - neni pritomno).

takze jsem hledal a hledal nejaky tweaky jak to rozchodit:

nejjednodussi by bylo napalit do stroje BIOS z modelu napr. 2374-K2U (ja mam 2374-7CG), ale soubor s updatem je stejny - jen ten softik si rozpozna na jakem HW bezi a podle toho tam smahne neco jinyho; a proc BIOS? protoze fingerprint reader se aktivuje v BIOSu.

ani nepomohla finta se zmenou model nubmer, protoze v ramci seriovyho cisla se da zjistit i model number.

takze moje dotazy:
0. vi nekdo jak softwarove ten FP reader zapnout?
pokud ne,
1. vi nekdo jak do NTB od IBM napalit BIOS patrici jinemu IBM NTB?
pokud ne,
2. vi nekdo, jak hardwarove prinutit v teto aplikaci FP reader fakcit (aspon ve win)
pokud ne,
3. vi nekdo, jak se to da prebastlit na USB?

doplnujici:
ctecka otisku prstu ... UPEK TCD41 (B1) http://www.upek.com/products/embedded.asp

thanx all