Citace Původně odeslal Arteee
Ja bych taky nesouhlasil s Gentoostmi ... ja zacinal na mindraku, a sic jsem naistaloval, fungovalo to, ale driv nebo pozdeji se stejne zacne clovek pohybovat v konzoli, a to je na nem, jak chce dany OS vyuzivat

jen rekni wongu, na cem si zacinal, gentoo to nebyl, k tomu si presel, kdyz uz si mel zkusenosti, a to pak verim, ze vidis nepopsatelny rodil v cistosti distra....
Ja zacinal v early '98 na modifikacich Slacku, tehdy to byla hruza a byl jsem rad, kdyz jsem si pozdeji nainstaloval SuSE 6.4. Ale stejne souhlasim s tim, ze gentoo je asi nejlepsi cesta pro toho, kdo se ten system chce opravdu naucit a pochopit filozofii Unixu. Kdo chce Linux jenom vyzkouset, at si klidne klika, ale pak prijde o spoustu veci.

Problem klikacich distribuci je ten, ze kdyz clovek nekde neco zmeni rucne, vetsinou to nefunguje tak, jak ma a pustenim nejakeho updatu klikacich nastroju se mu pracne rucni nastaveni premaze (pripad novejsich SuSE).

Jinak ja pred par dny instaloval Sarge na SW RAID a pekne jsem si to naklikal ("naklepal"), ale rucne to vytvorit stejne neumim a kdyz se neco posere, nevedel bych co s tim. Takze se to musim stejne od zacatku naucit a navic si to jeste nemuzu ani vyzkouset v praxi (vytvareni partition).