Prosím o radu (jak se asi dalo čekat), páč delší dobu nesleduju vývoj HW a právě mi definitivně moje IC7 odešla do počítačového nebe
![]()
Tedy moje stávající konfigurace:
Abit IC7/i875
P4/2.4GHz/800 HT (Socket 47
Zalman 7000CNPS-Cu/ASC
2x512MB OCZ 433/CL2 (DDR)
Co vlastně hledám:
* Novou základní desku, díky které nebudu muset měnit všechny ostatní komponenty a zároveň nebude výkonově slabší než IC7 se kterou jsem byl maximálně spokojenej
* Socket 478 na P4
* Intel chipset
* LPT1 (v nejhorším bych musel řešit příd. řadičem)
* Chladič chipsetu na 4 spony (mám na něj blok vodníka)
* Místo kolem Socketu pro Zalmana 7000 (než dodělám vodu)
* Podporu Dual DDR
* 4x DDR sloty
* AGP (ale v nejhorším i PCIe, to je jediná investice k MB kterou jsem ochotnej podstoupit)
Tuhle sestavu chci ladit určitě na max. výkon v propustnosti pamětí (střih videa, výpočty, DB server), ale určitě nepotřebuju výkonou grafiku (mám Radeon 9200 a nemám potřebu kupovat něco lepšího), jediná hra kterou si někdy pustím je Solitaire nebo miny![]()
Ať pročítám ceníky na inetu jak chci, s údivem zjišťuju, že chipset i875 prakticky vymizel, takže mám v podstatě dvě možnosti..
1) Sehnat někde starší Abit IC7, nebo koupit novou Asus P4C800 (ovšem skoro za stejné peníze jako jsem před 2 roky kupoval IC7)
2) Koupit Asus P4GPL-X a upgradovat jenom grafickou kartu, ovšem toto bych volil asi jen v případě, že se nezadaří první možnost![]()
Pokud existuje třetí možnost, nebo mi někdo dokáže poradit jinak, uvítám to, docela na to spěchám![]()
Díkes