Ono to s otazkou plynulosti neni tak jednoduche - 25fps rozhodne neni plynule.
- Filmovy material ma vetsinou framerate kolem 24obr/s, rozhodne nejde o plynulost (ale je to framerate, kdy uz jednotlive obrazky prestavaji byt obrazky a zacinaji byt jednolitym pohybem) , ono nejaky film pri 70-80fps by byl asi velice tezko sledovatelny (je to velice neprirozene).
- Zajimave je napr. porovnani TV na poc. monitoru a televizi. Televize ma daleko delsi dosvit luminoforu, proto i filmovy material (25fps) na televizi vypada celkem dobre, na monitoru nechutne trha. V pripade pouziti televizniho signalu (tedy prokladany signal - 50 pulsnimku za sekundu) je tedy na pocitaci vyhodne vyuzit funkci SmartBob (napr. Fly2000), ktera televizni signal prepocita na plnych 50 snimku za vterinu (obraz je tedy daleko podobnejsi tomu co vidime na televizoru).
- Co se tyce her, opravdova plynulost je imho 70-80fps, i kdyz rozdil napr. 70 vs 120fps se da poznat. Problem ani neni tak ve velikost framerate, ale v jeji stabilite. Daleko lepsi je kdyz hra dava 40-50fps porad, nez kdyz v jedne lokaci dava 140 a jinde 70 (skutecne, napr. u Q3 je tento efekt naprosto smtelny) - proto taky Q3 engine (ale i ostatni) maji omezeny framerate na nejakou hodnotu (napr. CS na 72). - vsechno je mysleno pri pouziti CRT s odpovidajicim refreshem (60 v 200 fps na CRT s 60Hz obn. frekvenci skutecne poznat nejde).
- Vzpomenu jeste jednu vec - subjektivni plynulost je u kazde hry jinde. Napr. u Q3 je imho kolem tech 90-100fps, UT si vystaci s daleko mene, zalezi na enginu. Kontretne u Dooma 3 mi v pohode stacilo 60fps (a mam pocit ze nekde u teto hodnoty ma D3 nastavenej max_fps parametr)
Omluvne nezpochybnitelne OT, ale kdyz tu ctu ze 25fps je plynulost, musim zareagovat.