Diky, za komenty. Jen upresnim ze fotky jsou tak jak vylezli z fotaku - jen zmensene. Vim ze 4 by slusel jinej orez, ale nechtelo se mi s tim jeste vcera drbat.
Add ostrost - ono bylo opravdu pekne pocasi a pak neni mit problem fotku ostrou jak britva. Jenze pokud pouziju kratky cas, fotku zmrazim a nebude v ni zadny pohyb, no a mne slo prave o to zachytit ten pohyb. S fotakem sem to fotil poprve, takze mne zajimalo pri jakych casech budu mit rozmazana kola a kdy rozmazane pozadi, kdyz budu sledovat trajektorii pohybu a jestli dokaze fotak preostrit na pohybujici se objekt vcas. Co sem pochytil mi hoden pomohlo do budoucna...
To e1: Z vyse uvedenych duvodu by nemelo vyznam sahat na ISO, BTW na te Sonce zvysovat ISO je blbost. Neni to prava zrcadlovka kde si iso muzes zvedat do 1200 bez kritickeho narustu sumu. Tohle je 8 megapixel, kterej proste sumi uz i na ISO 200Ale i s tim se da zit
To PiT - opravdu pekna scena - dominantni je prekrasna obloha, tak bych zkusil riznout jeste trosku odspodu a klidne kus te svetle zidky vyretusuj. Jo a THX![]()
A tady dve noční - kolotoce v noci jsou pekna inspirace, chce to mit jen stativ. Tohle je centrifuga:
(ISO: 64, Clona: 7.10, Doba expozice: 1/4 s, Ohnisková vzdálenost: 7.10 mm (EQ35mm= x 3,94))
A tohle obyc retizkac:
(ISO: 64, Clona: 7.10, Doba expozice: 1/2 s, Ohnisková vzdálenost: 7.10 mm (EQ35mm= x 3,94))

VIP