Citace Původně odeslal wanthom
Sestra nedávno kúpila Canon Powershot A400. Predtým odo mňa pýtala radu, že ktorý kúpiť. Ja som jej radil na prvom mieste Nikon 3100, lebo sám som už mal v ruke dva Nikony, potom ešte pripadal do úvahy Olympus C-370 Zoom, a až potom by som uvažoval o tom Canone. Sestra kúpila ten Canon hlavne pre design (modrý), Nikon sa je až tak výzorovo nepáčil (no viete ženy..achh..). No ten Canon nefotí zle, celkom je to dobrý foťák, akurát oproti môjmu staršiemu Nikonu Coolpix 990 fotí trošku horšie, hlavne v šere. A aj zoom má optický len 2,2, je pomerne ťažký na taký formát, a aj hrubý je dosť. Ale keby som mal pre seba kupovať foťák v tej cenovej kategórii tak by som určite zobral ten Nikon 3100, a poponáhlal by som sa kým ešte sú. A aj cena je tam teraz dobrá, paramatre vynikajúce, vo všetkých recenziách čo som čítal ho veľmi chvália.
Potom som ešte mal k dispozícií Nikon 4300 a ten je tiež dobrý (síce je to už iná kategória, ani lacný a je to už 4mpx), i keď ako všetky Nikony trochu pomalý.
No ten nikon 3100 je dobra tycka, co som videl nejake fotky, na canon A60/70.... nema ani omylom.

Jediny Nikon co sa mi teraz paci je D70