Mno, pro mne osobne je FAT32 vyhodnejsi z hlediska rychlosti. Na udajnou bezpecnost a vetsi spolehlivost o ktere mluvi MS kaslu. btw: vsude kde je FAT32 nemam jediny problem. Nerikam ze NTFS je problemovejsi, ale rozhodne neni pro bezneho uzivatele, ktery nevyuziva kvoty a soubory vetsi nez 4GB potrebny. Zvlast pokud mas pomalejsi disk.
Co se tyce toho sekani, ten ukazkovy priklad kdy se seka hudba ve winampu a trochu i kurzor pi kopirovani z CD na HDD nebo vypalovani je zpusobeny tim, ze na danem disku je systém souborů NTFS. To vím bezpečně, už jsem to takhle několikrát vyřešil... konvertací na FAT32.
No ja treba potrebuju docela často dělat s 6-10GB DVB streamama a to na Fat32 ostrouhám. Jinak na malým prázdným disku je Fat32 svižnější ,ale mám pocit ,že NTFS si samo částečně řeší defragmentacia a optializuje takže pokuď budeš mít velkema plnej disk....http://www.ntfs.com/ntfs_vs_fat.htm

Jinak to co chcu říci je - NTFS je pomalejší ,ale ne zase o tolik ,aby se ti na mašině co máš cukaly písničky a blblo kopírování z CD - TO JE CHYBA OVLADAČE !! Ten rozdím NTFS vs. FAT může bejt v pár procentech v reálný rychlosti ,ale s NTFS se mě necukaly písničny při kopírování CD/HDD ani na P200Mhz + 5400ot. 20GB disk (512kb cache) Skus jestli máš mechaniku co vrací C1/C2 chyby (lze změřit třeba v neru CD Speed / Kprobe) hodit test čtění a skusit načíst nějaký CD - mě IDE ovladač dělal to ,že i vyleštěný CD vracely spousty C2 chyb (Hdd a ostatní vypadalo ,že běží a docela i rychle) , po odinstalaci ovladače stejný CD a mechaniky a po C2 ani stopy...a kopírování v pohodě...Takže IDE šel...