Citace Původně odeslal Zidy
Citace Původně odeslal Vegan
Citace Původně odeslal Dani Filth
Zdravim, měl bych takovou otázečku, jestli má pro mě přínos instalovat nforce ide drivery, když mám HDD na SATA a na IDE kanálech mám DVD palírnu (primární) a DVD čtečku (sekundární, obě master). Když jsem měl nforce drivery ve verzi 5.10 v minulé instalaci XPček tak mi nešel měnit booktype a prostě s tím byly spíš problémy. Tak se ptám spíše jestli to může alespoň zvýšit výkon - např. při vypalování DVD je počítač prakticky nepoužitelný, jako by nestíhal ta data číst z disku, nebo měl málo paměti, nevím...
To zvlastvi "sekani" pri vypalovani za pouziti disku (image atd.) ci kopirovani z CD/DVD na HDD atd. {//projevuje se to tak, ze se seka kurzor a napr. hudba_Winamp} je zpusobene tim, ze mas disky NTFS. Zkus si tam prez PartitionMagic 8.0 hodit FAT32 a uvidis ten rozdil.. resp. neuvidis zadne "sekani".
Co vim tak ve winampu se sekala hudba jen ve starších verzích a pokud měla MP3 chybnou hlavičku (přetečení). A přecházet kuli IDE od nVidie na Fat32 je podle mě blbost. Fat32 je v dnešní době vhodný jen pro kompatibilitu s W98, jinak nemá moc cenu jej na novějších Win používat.
(prakticky každej linux umí z NTFS číst) Ovladač by měl fungovat s jakýmkoliv FS. Jinak obecně (bez vlivu nedotažeností ovladačů) jsou na tom s rychlostí jak Fat32 a NTFS prakticky stejně. (to je mám pocit i reozebíraný v jiným vlákně)
Mno, pro mne osobne je FAT32 vyhodnejsi z hlediska rychlosti. Na udajnou bezpecnost a vetsi spolehlivost o ktere mluvi MS kaslu. btw: vsude kde je FAT32 nemam jediny problem. Nerikam ze NTFS je problemovejsi, ale rozhodne neni pro bezneho uzivatele, ktery nevyuziva kvoty a soubory vetsi nez 4GB potrebny. Zvlast pokud mas pomalejsi disk.
Co se tyce toho sekani, ten ukazkovy priklad kdy se seka hudba ve winampu a trochu i kurzor pi kopirovani z CD na HDD nebo vypalovani je zpusobeny tim, ze na danem disku je systém souborů NTFS. To vím bezpečně, už jsem to takhle několikrát vyřešil... konvertací na FAT32.