Zdravím.Jelikož mám pár součástek a novou grarfiku tak hodlám stavět pc,protože mě pár komponent odešlo a některé taky pro jistotu vyměním.

Na bratrovo pc furt chodit nemůžu a ani nechci.

Takže k věci-mám od švagra půjčený notebook:

Je to LEO 2300T,jeho stáří je malonko přes 2roky(takže to není tak dlouho co vypršela záruka),v té době jej kupoval za 40000kč a nějaké ty drobné.
Design má jako Premio 1030N,jen je malonko tmavší ta stříbrná barva a víko je trošičku jiné a smozřejmě je tam logo LEO na víku a také v biosu
odkaz na ,,vzhled premia´´:
http://notebooky.idnes.cz/recenze/at...30recenze.html

nebo ještě líp je na živě:
http://www.zive.cz/h/Testcentrum/AR.asp?ARI=112821

Jeho design toho Lea?Možná podle vás nic mco,ale mě se líbí není zas tak ošklivý jak někde vypadá,navíc je takový trochu strohý a hlavně i skvěle učelný a to se mě líbí a vyhovuje mě to.
.

A jelikož by se mě hodil notebook(ale furt nemám na nový notb.a výkonější a dobrý zachovaly repas je dost drahý a není moc výhodný,tak jsem uvažoval o švagrovym notebooku) ale doufám že jednou dostavím i stol.pc tak jsem uvažoval že ho od něj odkoupím.

Teď ho mám doma,protože mě nefachá pc tak už 3týdnem používám šváry notebook.

Chtěl bych od Vás slyšet názor,zda se mě ho vyplatí odkoupit,zda vydrží-jaká je značka LEO apod.

Je to: Intel Celeron Tualatin 1100MHz 256Kb L2 cache,256MB Ram,chipset SiS grafika SiS 650 se sdílenou ram až 64Mb podpora 2D a 3D akcelerace,14´´ LCD 1024x768 TFT displej který ač jsem se divil zvládá i velmi rychle se pohybující obraz,tedy vyšší počet FPS-tomu jsem se docela divil-ale zvládá a to skvěle bez šmouh či rozmazávání apod.,dále je tam 20Gb HDD,CD ROM samsung,FDD,IRDA,PMCIA,2xusb,ps/2,modem56,sitovka 10/100Mbit,zabud.mikrofon repro,vystup na ext.mikrofon,sluchátka/repro,touchpad a 2tlačítka-myšítka.

Hlučný je středně,býval tišší co já pmatuju když ho švára kupoval jako nový,asi by potřeboval pročisiti průduchy a podobný nasávací a vysávací ,,místa´´.

Jinak je úplně jak nový ve skvělém stavu,baterka taky ve výborné ,,kondiččce´´.
Ta totiž není moc stará,protože minulá mu odešla a tak dostal asi po roce novou a ta drží.Jinak nebyl nikdy kvůly ničem v servisu.Ač jsem slyšel že chipsety SiS které jsou v notebooku nejsou moc dobré ani z hlediska výkonu ani stability a případně kompatibility švagr neměl nikdy problém a já po zkoušení všeho možného jsem taky spokojen.
Z her na něm jede skvěle: Age of Empires2 counquest,NFS4,a nově odehrán v pohodě i HL-Counter Strike-taky běží super. Z náročnějších jakžtakž se docela obstojně hýbe GTA3 které se i mě na mnohem silnějším stol.pc občas cukalo a zpomalovalo -prý špatná optimalizace ale asi jo,protože Vice City jelo mnooohem lépe.

Video taky přehrává v pohodě,net funguje,vše co jsem testoval funguje skvěle.


Koukal jsem se na ceny nových notebooků které začínají většinou od 23000kč s dph a repasované podbné jako tento ale s 6měsíční zárukou kolem 16000-20000kč ale to jsou trochu jiné značky-IBM,Dell případně Toshiba atd.
Co myslíte kolik bych měl za něj švárovy dát aby byl spokojenej a abych ani já nepřišel zkrátka a nepřeplácel?Bohužel už na něj není záruka.
Ale zas vím že by mě neprodal nějak poničený shit,on sám když si jej šel kupovat hledal recenze a doporučení a vzal v té době tento.
Je k němu brašna,drivery,prošlý záručák,manuál,krabice,kabely, a original Windows XP Home ale ty mu nechám.

Nejdříve jsem mu chtěl dát dost solidní cenu,ale když je bez záruky co když se na něm něco pose.. oprava notb.je velmi drahá a moc se nevyplatí když odejde něco drahého.Zas teď nedávno švára říkal že pokuď já chci tak se dohodnem na dobré symbolické ceně a dá mi jej za minimální cenu(,,příbuznickou cenu´´),což budu rád ale stejně nevím kolik mám nabínout? 8000-12000Kč?
Zas chudák bude bez pc a koupí si nový notebook jenže na ten kvůly mě bude muset dost připlatit i když mu tento odkoupím.

Jak jsem zjišťoval notebooky Leo se už dělají nějakou dobu,mám dokonce recenze ve starých časopisech o pc a hw celkově, a vždy je docela nebo i hodně chválily.I když jsem zjistil že podle některých lidí a já mohu i potvrdit podobnost tohoto staršího Lea s nedávno prodávaným Premiem 1030N a poměrně i velkou podobnost s docela ještě aktuálním Umaxem T725.Nejvíc si sedí Leo a Premio mají ,,stejný kabátek´´.
Někdo tvrdí že se vyrábějí na jedné lince v jedné továrně.Také nevím,zajímají mě vaše názory a zkušenosti s podobnýmy notebooky.
Ale i kdyby měly stejný desky apod.tak je mě potom divné že na notebooky Leo jsem stížnost nenašel,nebo toho bylo minimum a jen drobnosti a na Premio jsem našel dost věcí jako:brzké odcházení baterií,přehřívání,rychlý zános prachem průduch,poškození,nebo prolomení klávesnice-i když u tohoto Lea co mám se taky trochu prohýbá když ji mačkám,ale i tak je to v pohodě.U Umaxůů nejčastěji podle lidí celková nekvalita-když už něco vydrží kryt notebooku,tak odcházejí často a lecky brzy baterky nebo se jim velmi rychle zmenšuje kapacita,případné přehřívání.Občas i odchod hdd, a někd yi něco na samotné desce-nejde zvuk nebo něco jiného,nejde repro,nefungují konektory nebo něco s displejem.Nejvíce jsou ale podle lidí poruchové Gericomy furt jsou prý v reklamaci,hlavně odcházejí z.desky notebooků- a na nich zvuk vga atd.

Říkám u tohoto kusu cdrom co jsem zkoušel čte nádherně ale to bude tím že byla mááálo používaná přečte holt všechno.LCD je taky v suprovým stavu.Hdd zatí taky drží data,nic se nepřehřívá i když taky by asi chtělo vyčistit průduchy a je jak nový-kryt jak nový ,baterka taky supr.Na maximální výdrž-třeba nějakou hru-vydrží mi na baterii 1:15min-1:20min na plný výkon,tedy plnou spotřebu.Na min.spotřebu asi kolem 2hodin-nevím přesně.

Zatím díky za případné odpovědi.PS:jo nehodlám notebook používat na hry.Je na práci a na net,filmy atd.Popřípadě na občasné a dyžtak když ž méně náročné hry a nebo úplně staré a nenáročné hry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Dost by mě zajímaly názory chytrých lidí a lidí mající notebooky nové i staré po záruce,nebo ještě líp mající notebooky LEO.Díky ...