Tady se asi opravdu neshodnem. TEAC DV-516E šel do výroby chvíli po TEAC CD-W540E. Já 540 kupoval někdy v létě 2002 a v té době TEAC skončil s vlastní výrobou. Ta 516 byla v té době už v prodeji. Sice se nám už asi nepodaří porovnat vnitřky obou mechanik, protože sehnat 119 bude problém, ale kdyby ji tady někdo z uživatelů měl, prosím, ať nám udělá nějaké foto.Původně odeslal peta303
Oni jsou si i parametrově trošku odlišné. 119 jede v Ultra DMA-66, zatím co 516E ve DMA-33 ... DVD+RW u 516E ... rozdílné přístupové doby a taky onen pověstný šroubek na horním krytu u 516E chybí. Prohlídl jsem i oba firmwary a jsou každý z jiného těsta. Když se podíváš na firmware u jiných OEM Pioneerů, tak ho jednoznačně můžeš identifikovat jako původní Pioneerovský. Oni jsou sice u OEM produktů firmwary upravované, ale zpravidla vycházejí z originálů a jde to poznat. TEAC má taky 512KB veliký buffer oproti 256KB toho Pioneeru. Akorát nevím, jaký chipset má 119 a nikde se mi to na netu nepodařilo najít, vím jen, že Pioneery používali NEC, TEAC 516 má MediaTek. http://www.pioneer.co.uk/uk/product_...roduct_id=2967
Já kupoval DVR-108 a všechny v OK Computers. Ta předpředposlední a poslední už byla taky made in china a vyrobený byli v říjnu a listopadu. Předposlední zase japan a je ze září 2004.Původně odeslal peta303

Odpověď s citací