Dotaz: Muzete mi prosim nekdo v kostce vysvetlit vyhody a nevyhody smlouvy uzavrene podle Obchodniho nebo Obcanskeho zakonika?

Omacka: sorry za OT, ale netyka se to ani tak pocitacu (ale mohly by), takze dovysvetlim: Jsem soukroma fyzicka osoba a chci si nechat udelat stavebni upravy v byte a prislusna firma chce kvuli tomu uzavirat smlouvu podle Obchodniho zakoniku...standardne bych to nechal plavat, ale pred casem jsem nekde cet, ze v tom muze byt hacek, ale uz si presne nepamatuju detaily a ten zdroj jsem nenasel, takze driv nez se zacnu s firmou dohadovat, tak se ptam jestli to ma vubec smysl chtit smlouvu uzavrit podle Obcanskeho zakonika...vzdyt kurnik to neni stavba katedraly, ja jsem ubycejne fyzickej smrtelnik, tak proc nestaci normalni objednavka? Zdravej rozum me rika, ze ty firmy obvykle necpou zakaznikum smlouvy podle Obchodniho zakonika jen tak pro nic za nic.

Diky za tipy

P.S. Ted jsem si trochu vzpomel, nekdo mi tvrdil (nebo sem cet, to je fuk), ze Obchodni zakonik slouzi pouze pro podnikatelske subjekty (tj. firmy) a ne pro klasicke spotrebitele (jako jsou fyzicke osoby, tedy i ja) pro ktere je Obcansky zakonik a takova smlouva je neplatna (nebo se stejne ridi Obcanskym zakonikem)...ted nevim, proste tapu v pameti...Slysel jsem to spravne nebo si pletu dojmy s pojmy?