Mam problem s vypinaním pocitace. Kdyz dam start ---- vypnout, zobrazi se ta modra obrazovka (WXPPro), probehne par napisu (ukladani osobniho nastaveni, ....) a kdyz to napise "vypinani", tak HDD furt pracuje, a pak se to najednou pocitac vypne (to by bylo normalni, ale on se vypne s takovym zvukem, jako kdyz pustite proud do zaplejch repraku, ale slabsim). Kdyz ho pustim znova, vsechno se tvari, jako bych ho spatne vypnul - nabehne scandisk, jestli jsem presouval ikony, tak se vratili na sve puvodni misto (neulozi se nejaky osobni nastaveni)....

Zdrojem to neni (odzkouseno), muze to byt asi jedine MB nebo RAMkou. Na tu ramku to ukazuje vic, protoze kdyz jsem ji testoval (vypinal a zapinal komp jenom z Winu (vypinal jsem, kdyz nabehly vsechny ikonky v shellu, jinak jsem s tim pocitacem nepracoval)), pracovalo to spravne, ale cim vic programu je spusteno/cim dyl pocitac bezi, tim vic procentni je sance, ze se to blbe vypne. Jak uz jsem rikal, RAMku jsem testoval, zkousel tam dat jiny pameti, ale nezjistil jsem nic, protoze i ty my Seitec behaly v pohode. Jak uz jsem ale psal, ten test obsahoval pouze vypinani a zapinani compu, bez jakekoliv prace na nem. Zkousel jsem i memtest --- pameti 100% prosly, bez jedine chyby.

Ten jev s tim spatnym vypinanim se objevuje velmi nepravidelne, ale v blocich (3 dny se to vypina blbe porad, dalsi den to zas jede v pohode...). Celkove bych to videl na 66% - 75% spatneho vypinani.

Jeste muzu zkusit tam dat ty druhy pameti az kusit s nima trochu pracovat, ale ted na to nemam vubec cas. A navic jsou z tatovyho kompu, kde skoro porad nekdo pracuje, takze se mi casovy interval testu dost krati.

Jestli Vas jeste neco napadne, tak poradte prosim.
(BTW: XPckama to taky neni, zkousel jsem je nekolikrat reinstallovat, APIC je v BIOSu zaply)

Nastaveni APIC: S1/POS
Zapomnel jsem - restart funguje naprosto normalne bez chyb.