To je cca 9.5K Kc...

Pre zaciatok - som uplny hlupak do fotenia, skusenosti mam akurat s kamaratovym Nikonom Coolpix 3200, ktory mi, co sa tyka kvality fotiek (ostrost, farebne podanie), vyhovoval az na dve veci.

1.
Na koncerte (tma, osvetlene podium) som s nim necvakol ani jeden ostry zaber ani keby som, sa rozkrajal.
Takisto pokus o fotku mojho PC s monitormi tak, aby bolo vidno co je na nich a zaroven aj okolie bolo ostre, sa zda nemozne.
Celkovo fotenie za sera resp. v interieri, sa mi zdalo akosi na prd.

2.
Opticky zoom 3x (da sa zniest, 4x by vyhovoval, 5x or 6x by bol uplne super).

Prebehol som celu sekciu, recenzie na digi-foto.sk (a pod.) a mam v tom poriadny maglajs.

Stale sa neviem rozhodnut, ci kupit kompakt a ozeliet zoom (3x sa mi zda malo a 20litrov na Pentax Optio SV nemam) alebo kupit nieco s poriadnym zoomom (8x - 10x) a ozeliet kvalitu.

Za MegaPixlami sa nehonim, 3MP v pohode staci.

Na znacke mi nezalezi, povodne som rozmyslal nad Olympusmi konkretne 725 alebo 745, ale po tom, co som si precital (hlavne problemy s cervenanim fotiek, s Photoshopom a pod. grafickymi editormi nemam absolutne ziadne problemy, ale nechce sa mi rucne upravovat X desiatok fotiek, ktore nafotim) sa mi do nich moc ist nechce.

Dost ludi tu ospevuje Canony a dost ludi Sony P73...

Co by ste pre laika doporucili Viem, ze za tu cenu to bude vzdy na ukor bud optiky alebo elektroniky/prevedenia. Za rady dakujem.