Mam tu externy modem Well FM-56SA-RWD, ktory vraj odisiel po burke. Niekto sa ho uz predomnou pokusal (neuspesne) opravit.
1. Pri vytacani nebolo pocut signal z linky - zly tranzistor Q3 na spinanie rele.
2. Po vymeneni Q3 stale nebolo pocut signal z linky - iba ked sa linka zapojila do konektora PHONE namiesto LINE. Modem vytocil cislo a pokusal sa pripojit ale neuspesne.
3. Odpor R17 niekto predomnou vymenil - ale za zly (prilis velky). Vymenil som ho za 10 ohmov. Uz funguje aj vstup LINE. Ale modem sa stale nepripoji.
4. Rele je zle - je to prepinacie rele (2x), ktore pripaja 2 signaly z konektora LINE bud na konektor PHONE alebo na modem. Jedna cast ma spojene vsetky 3 piny dokopy, druha len napoly - takze pri vytacani je spojene vsetko spolu (LINE+PHONE+modem) - to by vsak IMHO nemalo branit pripojeniu.
5. Nechapem, ako funguje cely ten obvod s usmernovacom a 2 tranzistormi (resp. ako by mal - lebo neviem, ci funguje ).

Co s tym

schema http://www.rainbow-software.org/misc/well.png

Pripojenie som skusal cez analogovy port ISDN modemu na cislo providera (s modemami Microcom DeskPort FAST+ a DeskPorte 28.8P to funguje) a potom priamo kablom na druhy modem (aby sa to neprejavilo na telefonnom ucte ) - to tiez s inym modemom funguje (DeskPorte FAST+ a 28.8P spolu - na jednom zadam prikaz ATX3DT123 a na druhom ATA).