no nevim...pokud má nějaká veličina minimální hodnotu 0.7, maximální hodnotu 15, tak mi teda potom hodnoty 1 a 5 nepřijdou jako "skoro stejné"...jiný by to bylo, kdyby minimum bylo 0 a max třeba 100...Původně odeslal Dr4k3
?!? jaká různá nasazení ?!?Původně odeslal Dr4k3
tak teď sis teda blbě naběhnulPůvodně odeslal Dr4k3
...je vidět, že nevíš, co to je IPEAK. o anandtechu se nevyjadřuju, tam nevim jak se testuje, ale IPEAK na SR je vůči těmto věcem imunní (pokud se to explicitně nevypne)...a nejem vůči nim. jde prostě "až k disku", nezajímá ho nějaký pokaždý jiný caching woken, nezajímají ho ani drivery na řadič (igh-level drivery myslim) atd...
nj protože seš omezenej PCI...a možná i SATAnemPůvodně odeslal Dr4k3
tak to máš "smůlu"...tohle je jediný nedochůdče z rodiny 180gxp...a taky už neni nejnovější.Původně odeslal Dr4k3
jo, to sice jo, ale na 2MB příloze se teda RAID neprojeví ani náhodou. navíc - myslíš, že si wokna tu přílohu uloží do jednoho fragmentu ? ani omylem...hezky jí rozkouskuje = konečná pro raid 0, jakmile to má číst...Původně odeslal Dr4k3
Původně odeslal Dr4k3
ut2k4 je poněkud novější než q3a...takže asi žere víc paměti. ale kolik, to netušim, nikdy jsem neměl potřebu to nějak zkoumat. je fakt, že to nehraju uplně na nejvyšší detaily, mam jenom gf4 ti4400 128mb, takže jedu na 1024*768 na vyšší střední detaily...což to taky může ovlivnit.
no...zhruba asi jo...ale četl jsem to po tobě třikrát a moc moudrej sem z toho nebyl, tak jsem napsal svojí variantuPůvodně odeslal Dr4k3
velikost stripe - njn, když tomu lidi nerozuměj...Původně odeslal Dr4k3
zarovnávání na 32kb ?!? wtf ?Původně odeslal Dr4k3
aha tak to jo...no já předpokládal, že když píšeš, že předcházející request byl "daleko", tak i ten následující bude zase "daleko" (prostě random, ne nějaká lokalizovaná pattern)...a tudíž bude impossible ho nacachovatPůvodně odeslal Dr4k3
read cache v zásadě funguje tak, že disk načte sektor, který je requested, a pokud nemá nic dalšího na práci (což minimálně chvíli platí vždy), tak načte do zásoby i celej zbytek tý stopy...resp. nechá tam něco rezervu podle velikosti a tak...většinou tam nechá i kus předcházejících dat...ale v zásadě to funguje takto.
no když jde o výkon...tak neni co řešit. ale já osobně taky dávám přednost "hdd tuningu" a patlám se s tim, kde má bejt swap, kde os, kde data, jak velký clustery, na jaký kšandě, jaký oddíly...je to levnější a je to zábavnějšíPůvodně odeslal Dr4k3
obecně je nejlepší koupit dva disky s maximální možnou kapacitu na trhu (tzn dnes 7k400 400gb), na prvnim udělat ntfs oddíl s co nejmenší velikostí na os, dokumenty, programy a na druhym udělat ntfs oddíl o velikosti třeba 2gb a do něj nacpat swap a nastavit ho na pevnou velikost 2gb...a zdefragmentovat...Původně odeslal Dr4k3
popř. pokud je to "mission critical" aplikace, tak koupit ještě třetí disk a dát tu aplikaci (+ její data) na třetí disk sólo![]()
výhody tohoto jsou, že v zásadě je cena stejná jako u raidu, ale nemusíš se děsit jakou nastavit stripe, jestli bude řadič fungovat nebo se srát, a taky když odejde jeden disk tak ti neodejdou všechny data...![]()

Odpověď s citací