Nejsem si jistej, jestli to patří přímo sem, ale z těch potíží, co mám s počítačem podezírám desku, tak to dám sem.

Mám sestavu z podpisu a v poslední době mě začíná docela zlobit. Začalo to nedávno tím, že při velké zátěži (rozuměj hraní her) se mi počítadlo samovolně natvrdo resetlo, žádný BSOD, prostě reset. Aha, koďany... No jo, ty, co se už dřív nafoukly, jsem dávno vyměnil (za 2200uF/16V, někde jsem tu o tom psal) a potom deska šlapala bez potíží. Další se nenafoukly, ani zespodu a to jsem tu desku měl venku a prohlížel opravdu detailně. Tak jsem zkusil vyměnit zdroj, měl jsem v počítadle nějaký 300W Power Man FSP300-60BT za svůj starší záložní 250W nějaký noname. S tím se mi ten reset zatím nepodařilo navodit, ale zase mám pocit, že docela nestíhá, přeci mám v tom počítadle dost věcí a chudák píská, napětí jsou ale víceméně v normě. Co ale je horší - BIOS si přestává pamatovat nastavení. Po resetu, nebo i vypnutí/zapnutí se bootování zastaví po projetí BIOSu a HPT370, objeví se tabulka se seznamem disků, atd.. pod ní se objeví jen P a počítadlo stojí. Pomůže jen clear cmos, znovu vše nastavit a počítadlo normálně najede.
Mám správnej (a nepříjemnej) pocit, že deska odchází do křemíkovýho nebe, nebo je ještě šance někde objevit a opravit problém?
Paměti jsem otestoval memtestem, trvalo to celou noc, ale jsou OK, procesor ani grafika se nepřehřívají. Jo, chipset je chlazenej pouze pasivně a chladič z cpu na něj přímo nefouká, pomohlo by lépe jej chladit?