Citace Původně odeslal Jey
Citace Původně odeslal johnn
Citace Původně odeslal Glottis
stou agregaci, mi kupujeme 2.5mego za nejake penize a poskytujeme dal lidem. jsme neziskove sdruzeni.mame asi 70 clenu co se o ten 2.5Mb perou a nejsou problemi. bezne dam neco tahat a tece to 150KB. on kdyz je uz poradna lajna tak se to da delit mezi o dost vice lidi nez nejaka 128. 128 mezi 4 lidi je sakra znat. 4mego mezi 100 lidi uz ne.
uvazujeme, ze casem pujdeme na vyssi konektivitu (ten 1Mbps je jen pro prvotni instalaci a vyladeni trafficu)

mate nekdo realne zkusenosti, jaka je nejvyssi pouzitelna konektivita na .11b?
predpokladame, ze 4Mbps bude asi maximum (mozna i mene)
ja presne nevim.. pac realny zkusenosti nemam. ale co vim treba z nasi site. tak je tu na kazdym 360° apcku max. kolem 25 uzivatelu.. linky nejcastej 128kbit.. nektery maj 64ky, nektery 256tky.. takze pocitej 25x128 a treba ta moje 128cka jede rychlosti 15,4KB z 16 moznych.. apcko jakz takz stiha.. a myslim ze to zalezi hlavne na nem.. na reseni.. sektorovky lepsi samozrejme.. snesou vic.. taky asi bude rozdil jestli budes delit 4mb mezi 10 nebo 30 lidi.. co se pingu apod a dalsich veci tyce. taky urcite uvazuj to, ze se daj delat pres apcka lokalni prenosy.. tj. z jeden uzivatel ve meste muze pres vase wifi apcko stahovat od druheho uzivatele ve meste. to chce taky nejak osetrit.. uplne zakazat je to skoda.. pac se da tvorit komunita.. ale omezit treba na rychlost internetu kterou si plati.. nebo dat temhle paketum mensi prioritu..
No ty lokalne prenosi u nas vyriesili tak ze to uplne zrusili Ale moc mi to prave nevadi lebo mam DSL 384/64 napojene cez WiFi na GTS (slovanet)...a zatial to ide good, takze poriadny conect a nie ako pred tym ze 64kbit A okrem toho ludia v nasej sieti su lakomi a aj tak by nesdielali