podciarknute a zhrnute :

to co likvidije procake je PRIBLIZNE sucin teploty a voltaze => optimalna teplota na 1.9Vcore(na dosiahnutie retail zivotnosti) je priblizne :

T=1.65/1.9*330K = 286K ~ 15C to by malo priblizne zodpovedat waterchilu pre t(H2O)~0C

normalne : 60C/1.65Vcore po dobu 10 rokov
overclock : 15C/1.90Vcore po dobu 10 rokov

a co sa tyka toho co postol DJSmart:
http://www.overclocking.cz/4um/viewt...r=asc&start=15
tak to su bludy, pretoze vo vseobecnosti zivotnost (skoro)KAZDEJ elektrotechnickej aj mechanickej suciastky klesa s teplotou EXPONENCIALNE a nie linearne ako sa tam on snazi tvrdit.

BTW kolko ste uz videli procakov kt. bol prevadzkovane na voltazi = prieraz+10% dlhodobo 24/7 viac ako 3 roky a potom boli stale v poriadku

Samozrejme su rozne kusky, ale uvedomte si ze v procaku su miliony miest kde sa moze nieco posahat.

inak 2.1 Vcore/-20C CoreTemp vidim ako rozumne maximum napr. pri Vapochille.

Osobne by som z klasickym vodnikom(40C CoreTemp) nad 1.85Vcore nesiel ale to vsetko plati iba pokial planujem ten procak este aj po tom seriozne uzivat v normalnej masine. Keby som ho xcel predat za pol roka tak na 2.0Vcore/40C nevidim nic zle

Podotykam ze VSETKY teploty ktore som uvadzal su DIE Temp. a nie niake cidlove reportovane doskou nech uz je cidlo kdekolvek(aj v DIE)

pri KVALITNEJ paste + lapovanom medenom pasive mozno CoreTemp uvazovat ako teplotu pasivu v mieste styku z DIE plus 10C.

pri beznej paste + bezny chladic je CoreTemp priblizne o 20C vyssia ako je teplota zakladne pasivu.

Samo tieto hodnoty su pre Thoroughbred nakolko napr. A64 ma ovela mensi vykon na cm2 a teda rozdiel medzi teplotou pasivu a core je(ale az ked date dole heat spreader) asi len 7C/10C

EDIT: grammar corrections