Konecne sa mi podarilo rozchodit v Linuxe zvukovku s chipom CMI8329A.
Slackware 9.1, pouzite jadro 2.6.2.

1) V BIOSe nastavit Plug&Play OS na NO.
2) Jadro skompilovat s podporou ALSA. Driver na Sound Blaster 16 kompilovat ako modul (nezakompilovat do jadra!). Nekompilovat driver pre CMI8330!
3) Nastavit kartu pomocou isapnptools:
pnpdump -c >isapnp.conf
Ak po tomto prikaze cely system zamrzne, tak to nie je nic neobvykle (stalo sa mi to najmenej 5-krat). Subor isapnp.conf naeditovat - zvolit nejaku konfiguraciu karty (ja som si vybral prvu - standardne adresa 220h, IRQ 5, DMA 1 a DMA 5) - a zapnut ju odkomentovanim prislusnych riadkov v prvom logickom zariadeni. Potom povolit prve logicke zariadenie (SB16) odkomentovanim riadku "(ACT Y)". Subor isapnp.conf skopirovat do /etc
4) Spustit isapnp /etc/isapnp.conf. Malo by to nakonfigurovat kartu.
5) Zaviest modul snd-sb16 - "modprobe snd-sb16 isapnp=0". Parameter isapnp=0 je dolezity, bez neho to nefunguje.
6) Nastavit si mixer "amixer sset PCM 31"
7) Pustit si MP3ojku :-)) "amp /mnt/d/\@/Stratovarius\ -\ Infinite/01-Hunting_High_And_Low.mp3"
8) Ak to chodi, tak treba zabezpecit automaticke spustanie isapnp pri starte (v Slackware sa to robit automaticky, ak existuje subor /etc/isapnp.conf) a zavedenie modulu snd-sb16 (to som tam musel pridat).

Problemy boli so sietovkou 3Com EtherLink III (3c509) - driver som mal zakompilovany v jadre a spustal sa vzdy s adresou 220h a IRQ5 - presne tak, aby robil konflikt so zvukovkou. Musel som to teda prekompilovat ako modul a zavadzat ho az po spusteni isapnp.