Zdar panove, omlouvam se za zalozeni noveho threadu, ale napadlo ze to tak bude lepsi. Konecne sem se dostal k nafoceni toho meho vodniho monstra. Puvodne sem mel loni original set AQUACOOL LITE, z toho mi zustal pouze WB a vymenik. Zakoupil sem cerpadlo RESUN SP-980 s prutokem 550l/h (ovsem 6mm hadice to omezi asi na 1/2). Cerpadlo sem umistil do vodotesne rozvodnice a cele to postavil nastojato. Hadice sou pouzity PVC 6x9mm (silikonove sem bohuzel nesehnal). Vetraky ketre jdou videt na vymeniku (ktery uz ma neco za sebou, nevic se jedna o prvni typ AQUACOOLu takze nic moc vykon) jsou 80x80mm zapojene paralelne na 7V. Hluk v tomto zapojeni je velmi nizky. Okruh obsahuje asi 700ml kapaliny (600ml voda, 100ml nemrznouci smes - holt so porad nedam pokoj). U fotky WB jde videt Tcko ve kterem je umisteno cidlo teploty kapaliny (obycejny NTC termistor 25kohm).
Udaje ktere ukazuje iPANEL odpovidaji skutecnost az na teplotu CPU kde se ukazuje porad teplota o 10°C vyssi. Uvedene teploty sou full load pres SETI po dobu 1h.
Fotky pro Vodnika najdete na http://home.tiscali.cz/nakadah/vodnik

Navic protoze sem si poridil novou case LITE-ON MT-601, sem se rozhodl vyzkouset jak chladi vetrny tunel. Chladic SPIRE FalconRock II sem rozmontoval na vetrak a pasiv. Vetrak sem umistil hezky do toho clipsu, na CPU nasadil pasiv, vse zapojil a nastartoval PC. Spustil SETI a hodku to nechal. Opet sem nafotil to co ukazuje iPanel a pridal fotku obrazovky kde je v systray MotherBoardMonitor.
Fotky pro variantu vzduchoveho chlazeni najdete na
http://home.tiscali.cz/nakadah/vzduch

Veskere fotky jsou v rozliseni 800x600 v prumeru kolem 60Kb (nejvetsi ma 100kb) takze modemisti mi nemusi spilat

Tak sem se s vami podelil o moje bastleni PC, do bastliru mi nadavat nemusite nebot je to pravda, mohlo by to porad vypadat lepe.

Nak