Citace Původně odeslal short24
Obavam se ze nekteri to berou tak ze projde-li PC testem v Prime tak je stabilni.

Jsem presvedcen ze to neni pravda. Ted jsem tri mesice testoval inovovane PC a vychazi mi, ze pocitac, co je ok v Prime je ok jen pri tom co tehdy bezelo a staci zmena nastaveni, programu atd. a muze jit stabilita do ... Tj. bezelo-li akorat Prime, muze byt stabilni jen v Prime.

Opakuji pri prime vubec neni zapojena grafika a to je dalsi pec v kompu. Vetsi vypovidaci hodnotu o sve stabilite ziska ten kdo k prime pusti jeste neco graficky narocneho. Prime je k overeni absolutni presnosti pri vypoctech cisel. A ani tady to nemusi byt vse pravda -> viz odpoved USERa na predchozi strane.

Prime neni spatne, ale neni vselekem.
Koukám, žes to vůbec nepochopil. Prime95 testuje POUZE stabilitu CPU a pamětí - např. když přetaktováváš a testuješ, jaká frekvence je ještě stabilní! Stabilitu grafický karty zjistíš jednoduše - když přetaktuješ moc paměti, rozsype se ti obraz, když přetaktuješ moc grafický jádro, budeš mít chyby v obraze nebo se ti kousne počítač. Tak si to laskavě nepleť a neschazuj tu Prime95! Nic lepšího na otestování CPU + paměti nenajdeš