Zdravim,
tak jsem ho koupil (na Durona 750@1000 1,85V). Jinem chladič to nedal (D5TB, FalconRock2 atd...). Prodavdč mě při koupi varoval, že je "trochu hlučnější a lidi to kvůli tomu vracej", ale já se nedal odbýt.
Takže, chladí naprosto skvěle i na min. ot. (za to může asi i ta VELKÁ měděná vložka). Hluk při min. ot. je přijatelný (někde na úrovni intel celeron FCPGA BOX chladič, kterej jsem měl kdysi). Max. otáčky produkujou skutečně zvuk vysavače, slyšitelný do vedlejší místnosti přes zavřený dveře.
Rozdíl teplot na D750@1000 při plné zátěži je 3°C, tj v poho lze provozovat min. ot.
Jediná nevýhoda je právě ta regulace, protože otáčky se srážejí odporovou zátěží. Moje 12V větev (shitózní 300W zdroj) má defaultně cca 12,5 - 12,7V. Při snížení toho Coolermastera na min táčky to vylejzá až na 13,02V. Je to sice stále "přijatelná hodnota" ale už je to dost vo hubu, jsem zvědavej, jak to ten komp dá dlouhodobě.
Ještě jej možná vyzkouším na TB 1800+ a pak sem hodím, na kolik šel ve srovnání s FalcRockem 2.
Trochu debilní je ta spona, protože pak nejde zandat ani vyndat paměti (na mé desce)
Jo, stál mě 435,- s DPH, což docela de.