Citace Původně odeslal Beleg
co vsechno ma lepsi?SATA - HAHA ...jako clovek,kterej se predpokladam hodne dobre orientuje v hw vis k cemu zatim sata je a jak dlouho bude trvat nez se stane vyznamnou vyhodou a navic vsichni lepsi vyrobci mb tam davaj vlastni sata controller
nForce 2 rulezzz - jen se podivej jaky FSBcko ma treba Kamikatze - 244MHz,chtel bych to videt s delickou 1/6 ...se stabilitou ani kompatibilitou sem taky az na jednu vyjimku (8rda3+ v1.1) zadny problemy nemel,tak co je na nem spatnyho?ze je lepsi nez kt600 snad ve vsech vykonnostnich testech?
Klasické IDE konektory do roka zmizí, S-ATA disk je nutnost, ať se ti to líbí nebo ne. A já bych prostě nekoupil S-ATA jenom proto, abych ho připojil na PCI řadič s rychlostí nižší než interní IDE. Takový problém na KT600 řešit nemusím.

S KT600 lidi dosahují i stabilní FSB 235, což IMHO není moc rozdíl.

A konečně s KT600 neřeším tyto problémy, které jsem už musel řešit na nForce 2:
- přehřívání čipsetu
- nekompatibilita se značkovými i neznačkovými paměťmi DDR400 (na Abit NF7-S jely ze čtyř druhů DDR400 pamětí jen jedny - např. moje Kingstony HyperX nejely - na KT600 žádný problém)
- neodladěné drivery
- BIOS, který se občas při ukládání nastavení vymaže nebo uloží nastavení tak špatně, že systém nePOSTuje.
- tzv. cold starty, kdy systém nenajede
- nefunkční integrovanou síťovku
- nefunkční PCI grafiku při zapnutém APIC

Plus se řešily problémy s praskáním zvuku a na nForce 2 jsem nezprovoznil modem na USB, který na Intel ICH2 jel bez jakýchkoliv problémů.