Citace Původně odeslal Wuuduu
HL2 este nevysiel, takze netreba robit unahlene zavery z nejakeho trapneho leaku...
No, tie cisla zverejnilo Valve oficialne - "trapny leak" vyzera inak, ale nebudeme sa tu hadat.
Doom3 bude zase asi rychlejsi na GF.
Asi ano, ale je to zatial len spekulacia...
Kvalita obrazu je na rovnakej urovni s Radkami.
V tom sa zhodneme asi vsetci,
Cheaty a triky v driveroch pouziva aj Ati.
Uff, z toho by bol zase flamewar, takze nekomentujem...
V 3D marku v.340 vypli pouzivanie sucasti driverov nVidie, preto tam bol prepad, nove 53.03 to napravili.
Nic nevypli. Zmenili poradie operacii v niektorych shaderoch a preto nezafungoval shader replacement v driveroch... nVidia sa sama takto "zhadzuje", netreba sa jej ani rypat v driveroch.
V Tomb Raiderovi bol bug, ked na GF bol pocitany DOF uz od popredia obrazku (DOF - rozostrenie objektov v pozadi), myslim, ze to opravi nejaky patch.
To je sice pravda, aj to je uz opravene, ale rozdiel vo vykone je maly...

Citace Původně odeslal oso
nevies nahodou ako to je s tymi pixel shaderami u nvidie cital som nieco ze maju tri druhy 12bez plavajucej ciarky a 16 a 32 s plavajucou ciarkou ale dx 9 ma v specifikacii pravdepodobne len 24 fp cize je mozne ze pri 32 fp bude nvidia rychlejsia ako radeon nevies to nahodou nejako blizsie vysvetlit ?
No, asi takto... DX9 v sucasnosti rozlisuje medzi "full precision" a "partial precision" FP shader instrukciami. Pozadovana minimalna presnost pre full precision je FP24 a pre partial FP16. R3XX su FP24 bez akychkolvek kompromisov, teda nemas ako priamo porovnavat s FP32 presnostou, ktoru poskytuje nVidia. Nechapem preto, co myslis pod "cize je mozne ze pri 32 fp bude nvidia rychlejsia ako radeon"... FP32 precision je na sucasnych kartach prilis pomala nato, aby sa na nej dalo stavat - treba pockat na NV40...
2.cheaty a triky v driveroch vyvijane pre zvysovanie rychlosti niesu vseliekom pretoze vyzaduju ohromne mnozstvo nerentabilnej prace softwaroveho tymu nVidie, ziadna firma si nemoze dovolit prisposobovat software na vsetky hry osobitne, jedinym sposobom ako vylepsit rychlost je „vylestit“ hardware
No, presne takto to vidim aj ja... som naozaj zvedavy, ci sa po debute NV40 (ktora bude, dufajme, pekny kus HW...) budu stale obtazovat pisanim custom shaderov pre NV3X pre nove hry, ked to uz HW NV4X nebude potrebovat... no, uvidime.