Citace Původně odeslal sisi
Citace Původně odeslal Ace_Ventura
Hi, tak jsem vcera taky skusil trochu ty moje ramky..
Dal jsem do nich 3V a nejlepsi casovani.. Najelo to do windows, ale nekolik programu(eg. ICQ, NetLimiter...) mi vyhodilo chybu programu(jaxe tam da kliknout na "neodesilat"), tak sem jeste zkusil pustit 3DMark2001, u ktereho to hned zatuhlo.. po restartu jsem tam dal nazpatek to standartni nastaveni, nabehlo to fpoho, ale NetLimitera sem uz nezpustil(psal, ze ma poskozene jeden soubor), tak sem ho musel preinstalovat a kdyz ani to nepomohlo, tak sem musel zasahovat do nekterych jeho souboru..
Cim myslite, ze mohla byt zpusobena ta nestabilita/nefunkcnost? velke napeti, nebo moc dobre casovani?
Ted uz se mi do zkouseni 3,2V moc nechce protoze bych nechtel reinstalovat Windowsy..
btw: ty pameti nebyly horke, byly takove vlazne..
No, aspon mas o skusenost naviac... dobra zasada, ktorej sa treba pri "hrani sa" s RAMkou drzat je velmi jednoducha - nebootovat vobec OS, pokial nie je zarucena aspon aka taka stabilita zbehnutim aspon par loopov dakych "low-level" memory testerov - napr. Memtest86. Zaberie to sice viacej casu, ale je to vzdy lepsie ako si rozbit uz pekne nakonfigurovany OS (najma pokial nemas daku nedavnu 1:1 zalohu).

Ta nestabilita bola zrejme sposobena prilis tesnym casovanim - treba bud este pridat voltaz alebo ich zvolnit, alebo znizit "takt" pamati (ci uz vhodnym dividerom alebo znizenim FSB).
JJ, dik za radu , priste se toho budu drzet...
mj. lepsi nez MemTest86 mi prijde GoldMemory, protoze v MT86 bezi jen pod sebou nejaka cisla a v GM to je pekne vizualnea hl. vidis, kdy je ktera chyba..
Jo a dolu rozhodne s FSB nepudu, naopak se snazim mit FSB co nejvyssi.. Ted jedu 5:4, protoze 492MHz ty ramky asi nezvladnou(kdyz jsem to zkousel pri tusim 2,9V, tak se mi neukazal ani post a musel jsem resetovat BIOS, mozna to jeste zkusim s 3,2V a spatnym casovanim).
A to, ze bych pridal jeste voltaz, by mi pravdepodobne pomohlo ke stabilite, ale myslite, ze je bezpecne mit tam dlouhodobe 3,2V?(kdyz t dam v BIOSu, tak me to varuje, ze to muze poskodit ramky..)
Jeste bych mel dotaz, o kolik by se mi zrychlil komp, kdybych tam koupil 1GB A-DATA 500? potom by to mohlo jit 1:1 s CPU.. Sem to rikal tatovi a on mi rekl, ze si mysli, ze tohle je dost rychle a at mu ukazu, o kolik by se to zrychlilo(jestli to bude o 1-3 %, tak to nema ani pro me, ani pro neho vyznam).. A taky bych si musel prodat ty moje Kingstony..