Pozorovacie uhly slusne obraz vidiet aj z uhlu 85° akurat s nizsou intenzitou farieb ale farby sa nemenia iby stracaju intenzitu. Panel nemal ziadny vadny bodzatial
Pustil som na nom passmark monitor test v2.1 a v testoch "contrast RGB" je vidiet este aj 2% zlozku farby tzn podla mna ma dostatocne zobrazenie aj tmavych odtienov. Najvacsim sklamanim je response time mal by byt 20ms rise+fall ale panel ma tuto hodnotu urcite vyssiu pri pohybe cierneho textu na bielom pozadi zanechava dost dlhy tien na urovni 25-30ms panelov. Dalsia zvlastnost je ze panel pri pohybe tmavych farieb na svetlom pozadi zanechava tiene v roznych farbach a to dost vyrazny a dlhy cca 1cm este musim zistit ci nebude problem niekde inde
Samotny panel vyraba AU Optronics a je to model M190EN02 podla parametrov vyrobcu pozorovacie uhly 85/85/85/85 jas 250 contrast 600:1 a response 25ms su pouzite 4 studene katody v posvieteni a vyrobna technologia je "PREMIUM MVA" co su celkom slusne parametre ibaze ten response time je podla mna vacsi videl som uz 15" 25ms LG a ten takto silne nerozmazaval. Ak by som mal este raz na vyber kupil by som si nejaky 17" 16ms panel
Ak budem mat cas a chut mozno spacham nejaku recenziu na pretaktovanie.sk
Dalsie zistenie, ak je nastaveny jas a kontrast na maximum dost vyrazne klesa response time vidiet to aj v monitor teste aj pri hrach hlavne sa znizuje rise time a tie efekty kt. som spominal (farebne tiene) sa vyrazne eliminovali, pravdepodobnou pricinou je to ze sa jas reguluje cez elektroniku a nie cez podsvietenie. Tak to potom vyzera ked chce vyrobca usetrit kde sa len da, teraz aby som 3D hry hral na maximalnom jase, este ze sa da znizit cez ovladace![]()