Citace Původně odeslal Halen
Budu se uz opakovat, ale muj nazor na single x dual - dual je vykonnejsi. V Sandre to pri FSB 200MHz dela narust 150MB/s v propustnosti FLOAT/BUFFERED. Vyrazny narust je pak v Sandre pri testu pameti UNBUFFERED. Ze ma dual pozitivni vliv na snizeni latence snad nemusim zduraznovat. Dalsi testy, ktere jsem udelal jsou testy 3DMark2001 s VGA R9100 na ABIT NF-7 dual 2x256MB vysledek 9433, na ASUS A7N8X-X se stejnymi pametmi, taktovanim VGA i CPU 8967. Posledni test, ktery jsem delal byl CPU Mark99. Pri stejne FSB, taktu CPU byl naskok dualu pri 2,0GHz 8 bodu. Vyladeny dual je proste vykonnejsi.
Dual je urcite vykonejsi - otazka je ale o kolik - o pul procenta v realnych aplikacich nebo dokonce o pet procent v nejakem syntetickem benchmarku ? . Ten rozdil v 3DM 2001, se mi zda podezrele vysoky, vzhledem k pouzite graficke karte, je jasne, ze prave ta karta je limitujici faktor. Mnohem objektivnejsi by bylo zmerit rozdil single vs dual na stejne desce (tzn. na tom ABITu) at se zajisti skutecne identicke podminky. Protoze co system, to kusovka - urcite jsi tam nemel stejnou instalaci oken - zkontroloval jsi verze vsech ovladacu ? (mezi nami co instalace Windows, to je taky original .Taky je mozne, ze clovek ktery nejakou desku moc nezna, mozna neni schopen ji na prvni pokus az tak dobre vyladit.