Citace Původně odeslal šaman
Citace Původně odeslal Eagle
Citace Původně odeslal Vykuk
Eagle, Eagle...

Vrať se zpět na PCtuning a nevykládej tady krávoviny... Tuleň je stejně výkonej jako výše taktovaný P4 a moc velkej odstup od XPčka (na stejný frekvenci) taky nejni (mluvím ale o případu, kdy je provozován na 133MHz FSB)...

To že vyzáří 30W tepla je fajn... Mám pocit že P4 i XP smaží krapet víc... Ty taky pasivem neuchladíš...

Při dnešní ceně (cca 1500Kč vč DPH) je Tuleň dost dobrá volba pro majitele "starejch" desek iBX apod.

Ne každej má na to, aby si z placu koupil P4 nebo XP...

Btw.: Můj taktlej Tuleň smaží dost, ale přesto ho v pohodě uchladím s BOX chladičem... To u BOX XP nehrozí...
Stejný výkon jako výše taktované Pentia 4 ano... akorát problém je v tom, že u Pentia 4 je dnes mainstream kolem 2 GHz a víc (oblíbené jsou poslední dobou 2.4B GHz). Dále má Pentium 4 SSE2 a jeho sběrnice je taky "trošku" lepší než u Tualatinu. A to nemluvím o věcech jako čipsety s podporou USB 2.0 a brzo Serial-ATA, o těch si můžete u Tualatinu nechat jenom zdát.

A ten stejný výkon jako Athlon... no myslím, že už jenom fakt, že Athlon má dekodéry 3+0 zatímco architektura P6 pouze 1+2, o něčem svědčí. Návrh pipeline je u Athlonu taky "poněkud lepší", na stejné frekvenci především v FPU části architekturu P6 docela válcuje. O FSB platí to samé, Athlon využívá rychlejší FSB, certifikovaná frekvence nových čipsetů je dnes 333 MHz. Paměti - DDR SDRAM. No a konečně i samotná frekvence Athlonů je "kapku" vyšší než u Tualatinu...............BLA BLA BLA BLA BLA
To je pěkné, ale není náhodou rozhodující konečný výkon jak jsme schopní ho vnímat a měřit? A měření ukazují, že Tualatin je schopen porážet P4 i AthlonyXP o Celeronech na jádře Willamette nemluvě.
Mám Tuleně na 140FSB --> 1540MHz a půjčené DDR 266 RAMky a ve VŠECH mnou použitých Benchmrks drtím P4-2GHz. Tak neplácej o čem nic nevíš. Navíc poměr cena/výkon ---- Tuleň vede taky.
Těmi všemi benchmarks myslíš SiSoft Sandra? Pokud budeme uvažovat například hry nebo aplikace optimalizované pro SIMD instrukce, nemá Tualatin šanci. A ano, přetaktovaný Tualatin nepřetaktované Pentium 4 na 2 GHz v řadě případů překoná... ale ono to Pentium 4 přetaktovat nejde? S trochou štěstí lze P4 2 GHz dostat na 2.5 až 2.66 GHz... a pak srovnávej výkon! 1000 MHz rozdíl nevydýchá ani Athlon, natož sedm let stará architektura.