Citace Původně odeslal Fila
Citace Původně odeslal akva
Citace Původně odeslal Chihuri
no jo jenze tenhle ma regulaci od 0 do 12v skoro vsechny co vidim u nas prodavat maj 7-12V kdyby meli kua aspon 5-12....
Tak si kup pořádný kus HW např. TC 3 a ten reguluje 4 kanály od 0 - 100 % pomocí PWM a umí točit s ventilátory i např, na 10 % PWM - což vůbec není slyšet a je to plnej fuzzylog. automat , + se k němu dá přikoupit podsvícený display, kde se zobrazují hodnoty teplot a napětí 5 a 12V vč. odchylek a bezpečného vypnutí PC v případě havarie. A cenově se vyrovná tzv. znač. chladičům - teda jen pokud necítíš jako své poslání u PC kroutit potíkama a žasnout nad tím, že se mění hladina hluku a bát se odejít na WC, když máš chvíli ticho za tu cenu, že vše vypneš.

(takže, těch min 5V je tam z toho důvodu, protože výrobce si neumí poradit s automatickou regulací a chrání se před případnými natvrdo uvařenými PC(ochrana před setrvačností -čím větší shit pasiv tím více akceleruje tepelně - AMD proc. má v tomto prostředí životnost 3-5" a bez pasivu rovné 2"(vteřiny) - což není mnoho času a na CPU dávat takovouto regulaci je "šílenství "- jestli máš zájem mám doma skříň černé barvy (MIDI), a ta má skvělou regulaci od 3i , i s teploměry, i s jedním 120x120 mm vent. a několika 80x80 mm a v cenové hladině asi jako scháněný panel já ji pouze vybalil podíval se regulaci vyzkoušel na stole a zase zabalil - což byl výkon na to, že jsem čekal měsíc, než přišla )
Teplotni ochrana ti nic nerika? Regulovat se vubec nemusi jen vetrak na CPU
Ta regulace se vykuchat neda?
Myslím, že pojem teplotní ochrana mi něco říká . Já osobně mám v compu TC 2 a reguluje tepelně ZDROJ a CPU další dva kanály mám neosazeny (i když teď, po přidání druhého HDD Baracuda 7200 / 8 MB možná kvůli životnosti HDD, přidám ještě jeden TC3 80x80 mm. Regulaci mám zapojenu přes Secure Board, jehož součástí jsou i rychlé radiální Schurter tepelné pojistky(60-70 °C-PODLE TOHO KAM SE UMÍSTÍ) - které se při tepelné havarii přeruší,(nevratně - je nutná výměna ) a ventilátor se roztočí na 100% z náhradního napájení . Těch pár korun za pojistku za tu bezpečnost stojí !
A dovolit si to mohu z důvodu umístění v CASE AIR M@TRIX , kde asi většina airflow je zajištěna konstrukcí skříně a úpravami tuning. firmy .

To jen na okraj ,
jinak vykuchané je to za okamžik a možná i samostatně . Ale ten CASE není ošklivý , má i červené plexi, přes které svítí hodnoty . Ale na 2x16 znaků podsvětlený display na AIR M@TRIXE PROSTĚ NEMÁ. Jinak i objemově jsou skoro stejné i stejně černé (pokud nejseš rasista)

P.S. nejdou mi vložit obrázky - kdyby mi někdo poslal postup ? (jsem totiž neobyčejně líný hledat něco ve FAQ , když se to netýká mého momentálního zájmu ) Předem děkuji, kdyby se někdo slitoval a poradil jak na to !